├Ś

Sitech Fire Brigade

Chemelot is ons thuis, hier beschermen we mens en fabriek en doen we er alles aan om de gevolgen van incidenten voor omgeving en milieu te beperken. Met ons specialisme in industriële brandbestrijding, weten wij als geen ander hoe we incidenten snel en efficiënt aan moeten pakken.

Industriële brandbestrijding is specialistenwerk

Industriële incidenten zijn anders dan een reguliere brand. Als specialisten met de meest geavanceerde apparatuur kunnen wij snel en met veel capaciteit reageren. De slagkracht van onze brandweer is 4 tot 5 keer groter dan die van de reguliere brandweer. Binnen maximaal 6 minuten na een incidentmelding is Sitech Fire Brigade ter plaatse en kan de bestrijding gestart. Zodra het incident onder controle is zorgen wij ervoor dat de fabriek zo snel mogelijk weer operationeel is. Samen met onze collega’s van Sitech Maintenance vervangen we beschadigde installaties om de productie weer op gang te brengen. Teamwork is dreamwork.

High-end gaspakkenteam voorkomt verspreiding van gevaarlijke stoffen

Op Chemelot worden uiteenlopende chemische stoffen verwerkt, geproduceerd en vervoerd. Bij incidenten waarbij een gevaarlijke stof vrij kan komen, komt ons high-end gaspakkenteam in actie. Onze medewerkers zijn opgeleid en getraind om volgens bepaalde procedures en met specifiek materiaal te handelen. Wij voeren metingen en bemonsteringen uit in een potentieel gevaarlijke omgeving en kunnen zo de identiteit en verspreiding van de chemische stof snel in kaart brengen, opsporen en oplossen.

Effici├źntere bestrijding van incidenten met droneteam

Het speciaal opgeleide Sitech droneteam is een van de vijf operationele droneteams in Nederland. Met een drone kunnen incidenten efficiënter bestreden worden; met speciale camera’s bekijken we incidenten van bovenaf en hebben we direct zicht op elke situatie. Door onze samenwerking met de Veiligheidsregio Zuid Limburg beschikken we over een 24/7 inzetbaar team, zowel binnen als buiten de site. Ook bij opsporing of verkeersongevallen helpen dronebeelden de politie. Op de site ondersteunen we bij het inspecteren van leidingen en installaties, emissiemetingen en bewaking bij Turn Arounds.

Kennis is veiligheid

Om veilig en snel op te treden bij incidenten, is kennis van de fabrieken en processen essentieel. Naast uitruk bij incidenten en trainingen voeren wij diverse onderhoudswerkzaamheden uit op de site, samen met onze collega’s van Sitech Maintenance. Op deze manier blijven wij op de hoogte van alle ontwikkelingen en vernieuwingen op Chemelot.

Samenwerking met Veiligheidsregio Zuid-Limburg

Wanneer zich op Chemelot een incident voordoet dat gevolgen kan hebben voor de omgeving, werken de Chemelot Bedrijfsnoodorganisatie en onze Fire Brigade intensief samen met de Veiligheidsregio Zuid-Limburg (de hulpverleningsdiensten van de overheid) om ervoor te zorgen dat niet alleen mens en fabriek op Chemelot, maar ook de omgeving tijdig geïnformeerd wordt. Om optimaal voorbereid- en op elkaar ingespeeld te zijn vinden er geregeld gezamenlijke oefeningen plaats. Samen gaan we voor maximaal meer.

Contact

Wil je meer weten over onze Fire Brigade? Neem dan contact op met frontoffice@sitech.nl

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief