×
Dit is brandweer op ‘Champions League niveau’ met een grote verantwoordelijkheid voor de bescherming van mens en milieu, op de site en in de omgeving.
Peter Bloemers BU Manager
Wij leveren secondewerk, enkele minuten na de melding staan wij al ter plekke te blussen.
De inzet van drones heeft meerwaarde bij de bestrijding van incidenten. Het is cruciaal om een goed beeld te hebben, om de juiste bestrijdingsmaatregelen in te zetten. Drones zijn onze ogen in de lucht.

Als specialist op het gebied van incidentbestrijding in een industriële en research omgeving levert Sitech Fire Brigade & Security 24/7 hoogwaardige brandweer- en securityzorg op de Chemelot site. Wij beheersen incidenten en houden de effecten voor omwonenden en het milieu zo klein mogelijk. Wij garanderen de continuïteit van bedrijfsprocessen op Chemelot en bieden vliegensvlug hulp wanneer mensen, fabrieken of processen in gevaar zijn.

Of het nu gaat om een lekkage in een fabriek, het bewaken van 60 km hekwerk rondom Chemelot of het blussen van een brand, onze ruim 200 brandweer- en securitymedewerkers staan klaar. Hiermee dragen wij bij aan de ambitie van Chemelot om de meest veilige, concurrende en duurzame chemiesite van Europa te worden.

Wij zijn Sitech professionals, staan voor veiligheid en zijn trots op ons vak.

Onze services

Sitech Fire Brigade & Security werkt samen met partners op én rond Chemelot en heeft een sterke verbinding met regionale en landelijke overheden. Wij leveren de volgende diensten: meldkamer, bedrijfsbrandweer, bedrijfsnoodorganisatie, gewondenvervoer, milieuklachtensysteem, security, toegang & onboarding, trunking, advies & scenario’s.

Teaser Fire Brigade & Security

Werken bij Fire Brigade & Security

  • Dagelijks oefenen, trainen en sporten
  • Moderne middelen en voertuigen
  • Opleidingen voor industriële brandbestrijding met kennis van techniek op de Chemelot site (gaspakdrager, chauffeur, voertuig bediener, uitrukken)
  • Een baan gevuld met uitdaging, teamwork, goede werksfeer

Veiligheid is onze topprioriteit. Word jij onze nieuwe held?

Bescherm mens, dier en eigendom tegen brand, ongevallen en security incidenten op de Chemelot site. Je staat dagelijks in voor de veiligheid van duizenden mensen, handelt adequaat en bent preventief aan het werk met state-of-the-art materiaal. Als brandwacht op Chemelot in Geleen is je baan altijd anders en uitdagend, met naast de brandweertaken veel technische werkzaamheden.

Bekijk de vacatures
Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief