Ă—

Sitech Security

Onze Security afdeling houdt de boel goed in de gaten op Chemelot. Zodra er sprake is van een onveilige situatie, in welke vorm dan ook, komen wij in actie. Van het bestrijden van calamiteiten tot handhaven en adviseren, onze Security officers staat klaar, voor uw en onze veiligheid.

Snel en efficiënt ingrijpen, schakel met de overheden​

Als schakel tussen Chemelot en de overheid, kunnen wij snel ingrijpen bij incidenten. Het hart van Security is de meldkamer; met 24/7 real time beelden van de vele camera’s op de site weten wij direct of er iets onveiligs aan de hand is en nemen we de benodigde maatregelen. Indien nodig schakelen wij ook met andere hulpdiensten buiten de site. Onze kennis houden we actueel met ruime scholing op het gebied van security.

Veilige toegang tot de site

Om toegang te krijgen tot de Chemelot site moet iedere medewerker of leverancier een training volgen met alle veiligheidsregels. De specifieke risico's en gevaren op het terrein en de fabrieken kennen én begrijpen. Dit noemen wij onboarden en een must voor nieuwe medewerkers. De medewerkers van Security verzorgen het onboarden via onze unieke ENTER applicatie. Daarnaast bemensen we de gates en voeren diverse controles uit op de inkomende en uitgaande voertuigen.

Incidenten voorkomen met veilig werken

Naast ingrijpen doen wij uiteraard zo veel mogelijk om incidenten te voorkomen. Zoals het coördineren van verkeerssituaties op Chemelot en maatregelen om inbraken te voorkomen. We zitten ook bovenop zaken zoals cybercrime, terrorisme of onverwacht bezoek van drones. Van elk bedrijf op het terrein kennen we de mogelijke dreigingen en de te nemen maatregelen van het eigen security plan. Daarnaast wordt elke nieuwe medewerker op Chemelot eerst gescreend.

Wij hebben een eigen recherchebureau (vergunning), bijzonder en indien nodig paraat om onderzoek te doen naar personen of bedrijven op Chemelot. Indien nodig schakelen wij hulp van de overheid in. En natuurlijk gebeurt er niks ongezien op het terrein, daar helpen onze speurhonden ook een handje bij.

Ondersteuning bij Turn Arounds

Elke fabriek op Chemelot moet er periodiek aan geloven: grootschalig onderhoud. Een ingrijpende en complexe operatie, waarvoor de fabriek enkele weken wordt stilgelegd. In hoog tempo wordt de fabriek dan grondig gereinigd, geïnspecteerd, gerepareerd en waar mogelijk verduurzaamd. Honderden tot soms wel duizenden medewerkers verzetten in korte tijd geweldig veel werk. Sitech Security hulp door de inzet van extra security personeel, mobiele inbraakinstallaties, mobiele camera’s, mobiele toegangscontrolesystemen en drones. Wij ontzorgen onze klanten hiermee tijdens een complexe en arbeidsintensieve periode.

Kom langs en zie wat wij doen aan een veilige Chemelot site

Het is voor de omgeving niet altijd duidelijk wat er gebeurt op de Chemelot site en hoe we dagelijks hard werken om de veiligheid voor medewerkers en omwonenden te waarborgen. Wilt u hier meer over weten? Of wilt u meer weten over onze dienstverlening? Kom dan langs en neem een kijkje bij Sitech Security. Stuur een e-mail naar frontoffice@sitech.nl

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief