DSM

DSM is een multinational die actief is op vele gebieden. Ze maken onder meer voedingsmiddelen, voedingssupplementen, producten voor persoonlijke verzorging, geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, zelfaandrijvende materialen, verf, elektrotechnische en elektronica componenten, beschermende kleding, alternatieve energie en biomaterialen. Op veel gebieden is DSM wereldwijd marktleider. Het bedrijf bestaat uit een aantal divisies. Twee ervan, gelegen op de Chemelot site, zijn klant van Sitech:

  • DSM Fibre Intermediates (Europe)
    DSM Fibre Intermediates Europe (DFI Europe) is marktleider in Caprolactam en Acrylonitril, producten die wereldwijd verkocht worden. DFI produceert volgens de nieuwste technieken en een geïntegreerd productieproces. Dit houdt in dat de grondstofleveranciers, afnemers en nutsbedrijven zich eveneens op de Chemelot site bevinden. Daarnaast maakt DFI Europe ook Cyclohexanon, Natriumcyanide en Ammoniumsulfaat.

  • DSM Engineering Plastics
    DSM Engineering Plastics is een toonaangevende leverancier van hoogstaande thermoplastics voor technische toepassingen. Ze zijn gespecialiseerd in duurzame oplossingen. Vandaar dat ze innovatieve ideeën leveren aan producenten van elektrische toepassingen, elektronische apparatuur en auto’s. Maar hun plastics worden ook gebruikt voor kunststof verpakkingsfilms en diverse mechanische en extrusietoepassingen.

  • DSM Pharma Chemicals
    DSM Pharma Chemicals (DPC) levert klantspecifieke diensten op het gebied van de productie van geavanceerde tussenproducten en werkzame bestanddelen van geneesmiddelen. DSM Pharma Chemicals richt zich daarbij op het spectrum van klinische testen tot commerciele diensten en is daarmee een ideale partner voor innovatieve, opkomende en grote farmaceutische bedrijven, die op zoek zijn naar uitbesteding van de productie van farmaceutische ingrediënten (API's), geregistreerde tussenproducten (RIS), en geregistreerde uitgangsmaterialen (RSMs).