×

Chemelot Campus als hotspot voor ontwikkeling

Op 24 mei 2019 opende de Brightlands Chemelot Campus vol trots de eerste twee Brighthouses: gebouwen die onderdak bieden aan diverse bedrijven, waaronder Sitech Services. Een schot in de roos, want de verbinding van en samenwerking tussen bedrijven leidt onvermijdelijk tot innovatie en groei.

Campus als hotspot voor ontwikkeling
Denk je aan Brightlands Chemelot Campus, dan denk je aan innovatie. CEO Bert Kip beaamt: “We willen innovatie in deze regio zeker stellen door communities te bouwen. Dat doen we in drie domeinen: materialen, chemische processen en biomedische toepassingen. Vanwege de steeds hogere eisen aan duurzaamheid en veiligheid, zijn innovaties hard nodig. Maar die zijn complex en kostbaar. Daarom verbinden we verschillende bedrijven en kennisinstellingen: op de raakvlakken ontstaat innovatie in een versneld tempo. Cruciaal daarvoor is de verbinding tussen mensen. Die faciliteren wij vanuit ons Center Court, onder meer met inspirerende evenementen. Zo’n omgeving trekt talent aan. Niet voor niets groeien de top 10 campussen in Nederland allemaal sneller dan hun omgeving.”

Waarom kiest Sitech voor vestiging op de campus
“Onze organisatie zit middenin een veranderingsproces en dit nieuwe gebouw helpt door onze manier van werken optimaal te faciliteren”, antwoordt CEO Marc Dassen. “Door de open en transparante opzet stimuleert het onderlinge samenwerking en communicatie. Bovendien willen we onderdeel uitmaken van het ecosysteem op de campus, omdat we geloven dat samenwerken de toekomst is. Willen we ons onderscheiden als technologiepartner van de procesindustrie, dan moeten we allianties aangaan. Tot slot willen we een aantrekkelijk werkgever zijn, ook voor jonge mensen. Het nieuwe gebouw en de campus met zijn faciliteiten helpen ons daarbij.”

“Ik hoop dat we over 10 jaar kunnen zeggen dat de duuzaamheidstransitie hier in gang is gezet.” 
Bert Kip, CEO Brightlands Chemelot Campus

Samenwerken aan verduurzaming procesindustrie
Het levende bewijs dat verbinding leidt tot innovatie is kenniscentrum Brightsite. Hierin werken TNO, Universiteit Maastricht, Brightlands Chemelot Campus en Sitech Services samen aan de verduurzaming van de procesindustrie. Bert: “Een prachtig concept. Ik hoop dat we over 10 jaar kunnen zeggen dat de duurzaamheidstransitie hier in gang is gezet. Ik ben ervan overtuigd dat ons dit gaat lukken, omdat we zo’n brede kennisbasis hebben en de kunst van het samenwerken verstaan.”

Bedrijven met synergie trekken elkaar aan

De samenwerking binnen Brightsite heeft al geleid tot de komst van partners naar de campus. “Zoals de nieuwe bacheloropleiding engineering van de Universiteit Maastricht”, aldus Bert. “Of het Brightlands Materials Center van TNO.” Marc reageert: “Van onze kant zijn we vooral geïnteresseerd in bedrijven die nieuwe ontwikkelingen naar de markt brengen. Door onze focus op digitalisering, hopen we ook op de komst van IT-bedrijven. We willen dan ook graag helpen door bedrijven waar wij mee samenwerken te enthousiasmeren om hier een plekje te vinden.”

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief