×

Betaalbare oplossingen op maat voor The Compound Company

Als producent van onder meer Yparex® extrudeerbare hechtmiddelen, was The Compound Company op zoek naar specialistische expertise voor de revamp – ofwel renovatie – van hun fabriek in Enschede. Wouter van den Berg, General Manager Yparex® bij The Compound Company schakelde Sitech in voor advies.

Samen verbeterideeën identificeren
Wouter werkt al 25 jaar op de Brightlands Chemelot Campus. “Vandaar dat ik weet wat hier aan expertise te koop is”, verklaart hij. “Binnen het revamp project waren er enkele deelvragen, waarvan ik dacht dat Sitech ons hiermee verder kon helpen.” Technology Manager Peter Bosmans bezocht vervolgens een paar keer de fabriek in Enschede om in gesprek te gaan met medewerkers van productie, onderhoud en technologie. Peter vertelt: “Om goed te kunnen adviseren, moet je een zo compleet mogelijk beeld hebben van alle condities in de fabriek. Je moet snappen wat er gebeurt in en om de machines. Door de oorzaken te analyseren, kwamen we samen met het team tot verbetervoorstellen voor diverse issues.”

Wouter van den Berg, General Manager Yparex® bij The Compound Company

“Het koppelen van onze experts aan die van Sitech zorgde ervoor dat ze meteen de diepte ingingen. Dat leverde constructieve maatwerkoplossingen op.”

Eén van de voorstellen was de aanschaf van een tool waarmee je extruders heel eenvoudig kunt demonteren voor schoonmaakdoeleinden. Een ander issue was de verspilling die optrad bij het snijden van de korrels. Door de messen te monteren op een granieten blok, zijn ze allemaal precies gelijk afgesteld. Daardoor snijden ze beter, waardoor ze minder vaak geslepen hoeven worden en er aanzienlijk minder verspilling is. Simpele oplossingen, die bovendien bijna niets kosten.

Brede kennis, onder één dak
“De samenwerking heeft de discussie naar een hoger plan gebracht”, vervolgt Wouter. “Dat leidde tot constructieve maatwerkoplossingen, die ook nog eens heel betaalbaar waren. We hebben Sitech nu ook gevraagd mee te kijken naar een offerte voor de engineering van een koelwerkproject. Hiervoor schakelen ze hun Principal Engineer Rotating bij, die de tekst van de scope gaat omzetten in een tekening. Dit draagt ertoe bij dat zowel klant als leverancier zeker weten dat ze het over hetzelfde hebben voor er een opdracht ondertekend wordt. De brede kennis en expertise die Sitech in huis heeft, maakt hen voor mij de ideale partner.”

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief