×

Data science, nieuw terrein in de chemische industrie

Data Science is een steeds vaker voorkomende term in de chemische industrie. En alhoewel een redelijk nieuw terrein binnen onze branche, groeit de toegevoegde waarde. Het Sitech Asset Health Center heeft een eigen Data en Technology afdeling bestaande uit Data Scientists en Data Engineers. Hoe zetten we Data Science in voor de chemische industrie?  

Het is een feit: (big) data wordt steeds belangrijker. Hoe meer data hoe meer kennis, wordt gezegd. Daarbij is het wel van belang precies te weten welke data waardevol is voor de processen binnen een organisatie. Onze Data Scientists helpen hierbij. Waar onze Data Engineers het mogelijk maken om grote hoeveelheden data te verzamelen, kijken Data Scientists naar het ontdekken van verborgen patronen in die data. En dat leidt tot waardevolle informatie. Want met deze inzichten, kan mogelijk falen van fabrieksinstallaties tijdig worden gesignaleerd.

Data Science begint bij het schoonmaken en voorbereiden van ruwe data. Deze taak neemt de meeste tijd in beslag, doordat vaak ontbrekende data moet worden opgevuld en/of omgezet in het juist formaat. Vervolgens worden 'machine learning' algoritmen en modellen toegepast om de data te begrijpen, er kennis uit te halen en acties te formuleren. De manier waarop we data opschonen en de algoritmen die we gebruiken om te trainen bepalen de kwaliteit. De methodologie is daarmee een verzameling van kennis uit de statistiek, informatica en onderzoeksmethodologie.

Binnen het Sitech Asset Health Center werken we nauw samen met Engineers en Technicians in de fabriek. Door hun jarenlange ervaring op het gebied van maintenance begrijpen we de uitdagingen van de industrie als geen ander. We combineren deze kennis met de expertise van onze Data Scientist. En juist deze combinatie maakt het mogelijk dat we de gezondheid van assets nauwkeurig en vroegtijdig kunnen voorspellen, op een duidelijke en betrouwbare manier.

Wilt u de stap naar de digitale plant vandaag nog zetten? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bekijk onze website voor meer informatie. 

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief