×

De meerwaarde van Environmental Permitting

Wie een bedrijf runt op de Chemelot site moet voldoen aan strenge wet- en regelgeving om zijn license-to-operate te behouden. Nieuwkomers moeten eerst de vereiste, vaak zeer complexe, vergunningsaanvragen indienen. Sitech Environmental Permitting ontzorgt: van hands-on berekeningen tot strategisch advies en structureel vergunningsbeheer.

Koepelvergunning zorgt voor flexibiliteit
Op de Chemelot site is er één gemeenschappelijke omgevingsvergunning voor alle site users. Deze koepelvergunning omvat circa zestig deelvergunningen, zoals een waterwetvergunning, natuurwetvergunning, broeikasgaswetvergunning of kernenergiewetvergunning. “De koepelvergunning zorgt voor flexibiliteit in de verdeling van de beschikbare milieuruimte, zoals luchtemissies en geluid, over de site-users”, zegt Denise Bakker (Business Unit Manager Environmental Permitting) die namens Chemelot Site Permit (CSP) de koepelvergunning beheert.

“Wij beschikken over een totaaloverzicht en kennen de juiste ingangen qua wetgeving bij de verschillende overheden. Bedrijven die zich hier willen vestigen, profiteren daarvan.”
Denise Bakker, BU Manager Environmental Permitting

Nieuwe projecten op Chemelot
Diverse partijen maakten onlangs gebruik van de diensten van Environmental Permitting voor de vestiging op Chemelot. Denise noemt als voorbeeld het Japanse bedrijf Mitsui Chemicals Group. “Er was in eerste instantie sprake van een taalbarrière, maar Mitsui heeft ons ongelooflijk veel vertrouwen geschonken. Ik ben er dan ook trots op dat we voor hen een mooie vergunning hebben gerealiseerd. Een ander voorbeeld van een nieuw project op Chemelot is de Louisegroeve, het grootste industriële zonnepark van Limburg door NaGa Solar. Ook voor hen zijn we erin geslaagd in één keer een milieuvergunning te verkrijgen.”

Continuïteit voor klanten op Chemelot
Daarnaast verzorgt Environmental Permitting de vergunningsaanvraag voor de uitbreiding van de gevestigde site-users op Chemelot, van klein tot groot. Denise: “Iedere aanvraag is maatwerk, het is telkens passen en meten met de milieuruimte. Bovendien verandert de wet- en regelgeving voortdurend, maar  ook de manier waarop de omgeving kijkt naar de procesindustrie. Op al die zaken anticiperen wij bij de aanvraag voor een vergunning, zodat deze lange tijd mee kan en we de continuïteit voor onze klanten kunnen waarborgen.”

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief