×
Sitech Services B.V. pay-off

DSM Dyneema blij met snelle realisatie energiebesparingsproject

DSM Dyneema neemt deel aan het meerjarig energieplan van de overheid door verschillende energiebesparingsprojecten in te dienen. Zo ook het Economiser project voor de destillatiekolom van de UH fabriek. Qua tijdsdruk een enorme uitdaging, met hulp van Sitech lukte het dit binnen de deadline te realiseren! 

Minder ver terug koelen in destillatiekolom
“Het economiser project heeft betrekking op een van de destillatiekolommen van de UH fabriek”, legt Koen van Putten uit, Program Manager & Project Management bij DSM Dyneema. “Daar maken we de stof heptaan schoon voor hergebruik. Na de destillatie wordt de temperatuur van de heptaan eerst ver terug gebracht en vervolgens weer opgevoerd voor opslag en reflux. Door aanvankelijk minder ver terug te koelen, gaat het opwarmen daarna ook sneller. En dat scheelt behoorlijk wat energie. Voor deze verandering waren verschillende aanpassingen nodig aan het systeem.”

Uitdaging zit in planning
Jouke Dam (Project Manager bij Sitech): “In maart 2019 kregen we goedkeuring van DSM Dyneema op onze offerte voor de uitvoering van dit project, inclusief het opstellen van de scope. Technisch gezien was het niet ingewikkeld: er moesten nieuwe kleppen geïnstalleerd worden en er moesten aanpassingen komen in de isolatie en het DCS-besturingssysteem. De uitdaging zat hem vooral in de planning, want om de kleppen tijdig geleverd te krijgen moesten ze al voorafgaand aan de engineering besteld worden. Een risico, dat we voor onze rekening hebben genomen.”

Goede samenwerking met SABIC
Voor een vlotte realisatie was bovendien samenwerking nodig met SABIC, die de UH fabriek voor DSM Dyneema bedrijft. Koen: “Zij zijn ook verantwoordelijk voor de veiligheid in de fabriek. Willen wij een verandering doorvoeren, dan moet SABIC eerst goedkeuring geven aan de engineering plannen en veiligheidsstudies.” “Gelukkig hebben zij ons aan alle kanten geholpen”, reageert Jouke. “Zo hebben we enkele accounts gekregen waarmee we in hun systemen kunnen. Voor de ombouw moest de fabriek stop gezet worden, daarvoor hebben ze speciaal een kleine Turn Around ingepland.”

Complimenten voor geslaagd project
Dankzij de inzet van alle partijen kon het project in december 2019 met succes worden afgerond. “Mijn complimenten voor deze job”, aldus Koen. “Uit ervaring weet ik dat het niet makkelijk is om in zo’n korte tijd dit soort projecten door de hele organisatie te slepen. Dat is echt super gegaan! Technisch gezien is het project 100% geslaagd, we moeten nu gaan bewijzen dat het ook de geplande energiebesparing oplevert.”

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief