×

E-learning voor de procesindustrie

Sitech Services ontwikkelt een uniek Learning Management Systeem voor het onboarden, opleiden en delen van kennis binnen organisaties. Bedoeld om de ontwikkeling van medewerkers te volgen, maar ook om nieuwe of tijdelijke medewerkers snel en goed aan de slag te krijgen. Het ultieme doel? Een kwalitatief hoogwaardig systeem dat binnen de procesindustrie als standaard geldt.

Overkoepelend systeem met continue toets op vereiste kennis
Sebastiaan de Reede (Business Unit Manager HR Services): “Uit onderzoek naar de onboarding van medewerkers op de Chemelot site blijkt dat de manier waarop ze kennis, vaardigheden en het juiste gedrag verwerven om hier goed te kunnen werken gedateerd is. We willen dat iedereen op deze site een goede onboarding krijgt en we willen constant kunnen testen of de juiste kennis aanwezig is, passend bij de toegang die iemand krijgt tot de site en fabrieken. Vanuit die behoefte zijn we een intelligent Learning Management Systeem aan het bouwen met mogelijkheden voor effectief trainen en up-to-date kennis delen via bijvoorbeeld een app. Om te beginnen voor Chemelot, maar uiteindelijk voor de hele procesindustrie.”

Nieuwste trainingstechnieken integreren
“Het nieuwe systeem is didactisch verantwoord en voorzien van de nieuwste trainingstechnieken”, vervolgt hij. “Die worden parallel ontwikkeld binnen Sitech Services. Zo wordt er gewerkt aan een instructie voor monteurs met behulp van virtual reality. Door gebruik te maken van 3D scans van de fabrieken wordt een levensechte situatie gecreëerd. Voor onze brandweerorganisatie is onlangs een game ontwikkeld waarmee brandwachten commando’s van blusvoertuigen leren kennen voor ze ermee de weg opgaan. Deze toepassingen worden straks geïntegreerd in het Learning Management Systeem.”

“We willen dat medewerkers écht begrijpen welke vaardigheden en gedrag van hen verwacht worden.”
Sebastiaan de Reede, BU Manager HR Services

Beter, sneller en goedkoper
Het systeem staat garant voor een enorme kwaliteitsverbetering. Sebastiaan: “Met dit systeem blijven we medewerkers actief betrekken, zodat we voortdurend inspelen op hun ontwikkeling. Een ander voordeel: het bespaart tijd en kosten. Geen dagen meer missen voor een externe training, maar de theorie verwerven met een online training gecombineerd met een halve dag praktijk. Een voordeel bij turnarounds is bijvoorbeeld een flinke besparing op de kosten voor onnodige wachturen bij de gate.”

Universeel systeem op maat
In het voorjaar van 2019 willen we de eerste module testen tijdens een turnaround. “Het is een white label concept”, benadrukt Sebastiaan. “Bedrijven krijgen straks hun eigen look & feel en kunnen er naast de standaard trainingen ook eigen trainingen in opnemen of trainingen die wij voor hen ontwikkelen. We investeren fors in het kwalitatief overbrengen van de leerstof, zodat de trainingen heel intuïtief en taalonafhankelijk zijn. Van verschillende kanten is er al belangstelling getoond, dus onze verwachtingen zijn hooggespannen!”

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief