×

ENTER: onboarden vanuit thuis

Het door Sitech Services ontwikkelde digitale platform ENTER biedt een toegankelijke manier van onboarden en trainen voor de industrie en bouw. De trainingen zijn interactief, gebruikersvriendelijk, beschikbaar in meerdere talen en locatie onafhankelijk te volgen. Niet alleen efficient, maar ook veilig bij bijvoorbeeld de onboarding van Turn Arounds. 

Regels kennen én begrijpen 
Bij een Turn Around komen er gelijktijdig veel nieuwe mensen op de Chemelot site te werken. Deze mensen moeten zich aanpassen aan de normen die op onze site gehanteerd worden. Ze moeten niet alleen de specifieke risico's en gevaren op de site kennen én begrijpen, maar ook van de desbetreffende fabriek. Een goede onboarding is een must. Vandaar dat de trainingen in ENTER beschikbaar zijn in 11 talen en wordt er veel gebruik gemaakt van universele, herkenbare pictogrammen. Daarnaast kan met behulp van de data uit het online platform hebben we nu ook zicht op individuele resultaten. Personeel kan nu geweigerd worden indien zij een training niet binnen 5 keer halen. 

Significant minder wachttijd 
Bij de recente Turn Around van AnQore moesten ruim 1.500 nieuwe medewerkers in korte tijd leren hoe veilig en volgens de regels te werken op de Chemelot site. Met contractors spraken we af dat hun medewerkers de ENTER training op voorhand zouden volgen. 76% heeft dat ook gedaan en hoefde aan de gate alleen nog de bedrijfspas af te halen. Hierdoor zijn we erin geslaagd de wachttijd tijdens deze Turn Around met 1.000 tot 1.500 uur te verminderen. 

Tekst loopt verder onder de afbeelding

Nieuwe tools beschikbaar
Sinds afgelopen december is een nieuwe tool beschikbaar in het platform: flensmanagement. Deze tool bevat een assessment waarmee de vakbekwaamheid van medewerkers op dit gebied vastgesteld kan worden. Naast deze nieuwe tool wordt ENTER uitgebreid voor vergelijkbare tools voor andere vakgebieden, zoals lassen en steigerbouw.

Wilt u meer informatie over ons digitale platform ENTER? Neem contact op met Sebastiaan de Reede: +31(0)6 53 91 18 23, sebastiaan.reede-de@sitech.nl.

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief