×

Innovatie door inzet van jong talent

Bij Sitech Services staat innovatie centraal, onder meer door gebruik van nieuwe technologieën en samenwerken met nieuw talent. Vorig jaar zijn we gestart met het Chemelot Career Center Traineeship. Een trainee-programma waarin jonge academici de mogelijkheid krijgen om in korte tijd veel kennis en ervaring op te doen bij bedrijven op het Chemelotterrein. Max Brouwer en Rob Wenmaekers volgden hun traineeship bij Sitech en konden zo meedenken over de vraagstukken van de toekomst. ​

Traineeprogramma voor carrière op Chemelot
Het Chemelot Career Center is bedoeld voor jonge academici met een masterdiploma in engineering, bedrijfskunde of economie. Deelnemers voeren in twee jaar tijd drie opdrachten uit voor verschillende bedrijven op de Chemelot site. Naast vakinhoudelijke ondersteuning, is er ook aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en carrièrebegeleiding. Trainee Max vertelt: “Mijn eerste opdracht binnen het traineeprogramma is voor de Business Unit Sourcing & Supply Chain; het doel is het proces rondom inkoop en betalingen te verbeteren. Daarvoor kom ik in contact met veel collega’s van verschillende afdelingen. Vanaf de eerste dag krijg ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Wat ik heel positief vind, is dat ik serieus word genomen en overal bij betrokken word.”

Overkoepelend voor heel Chemelot
Ook Rob is trainee bij Sitech: “In het Chemelot Sustainability Team, dat de klimaatdoelstellingen van de overheid en Chemelot vertaalt naar beleid om in 2050 daadwerkelijk klimaatneutraal te kunnen zijn. Mijn opdracht behelst het optimaliseren van transitiescenario’s om te bepalen wat de meest kosten efficiënte manier is om te verduurzamen. Het leuke is, dat de opdracht overkoepelend is voor de hele Chemelot site. Ik moet dus weten wat er in de verschillende fabrieken gebeurt als het gaat om productie, grondstoffen en energiestromen.”

Young Sitech Community voor verbinding
De Young Sitech Community is een netwerk dat jonge mensen uit alle hoeken van Sitech met elkaar verbindt. Het geeft hen de kans zich aan elkaar te spiegelen, ideeën uit te wisselen en inspiratie op te doen voor hun ontwikkeling. Voor Sitech biedt het netwerk eveneens een belangrijke meerwaarde, doordat jongeren meedenken over innovatieve toekomstthema’s.

Ook Max en Rob zijn lid van Young Sitech. Max: “Het is fijn om op een informele manier kennis met elkaar te maken, zeker omdat Sitech zo groot is. Bovendien geeft Sitech op deze manier het signaal af dat ze jeugd belangrijk vinden.” Ook Rob is enthousiast: “Het is een makkelijke manier om andere jonge mensen binnen Sitech te leren kennen, zeker van andere afdelingen. Het is leuk om over de grenzen van je eigen werk te kijken."

Op vrijdag 8 november wordt voor de 3e keer de Brightlands Chemelot Talent Day georganiseerd; Tijdens deze interactieve dag kunnen stagiairs, afstudeerders en werknemers van de toekomst kennismaken met Chemelot Industrial Park, Brightlands Chemelot Campus en de bedrijven op Chemelot, waaronder Sitech Services. Ontdek tijdens deze dag de opleidings- en carrièremogelijkheden binnen onze organisatie. 

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief