×
Sitech Services B.V. pay-off

Jong talent durft uitdaging aan

Bij Sitech Services staat innovatie centraal, onder meer door gebruik van nieuwe technologieën en samenwerken met nieuw talent. Niet verbazingwekkend dus dat jonge mensen essentieel zijn voor het waarmaken van onze ambitie. Maar hoe kun je deze groep boeien en aan je binden?

Traineeprogramma voor carrière op Chemelot
In 2018 initieerde Sitech het traineeprogramma voor het Chemelot Career Center. Bedoeld voor jonge academici met een masterdiploma in engineering, bedrijfskunde of economie. Deelnemers voeren in twee jaar tijd drie opdrachten uit voor verschillende bedrijven op de Chemelot site. Naast vakinhoudelijke ondersteuning, is er ook aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en carrièrebegeleiding. Ook binnen Sitech Services werken verschillende trainees, zoals Rob Wenmaekers en Max Brouwer.

Veel vrijheid en verantwoordelijkheid
Max: “Na mijn afstudeerrichting in de biochemie heb ik een master gedaan met een focus op management en economie. Mijn eerste opdracht is voor de Business Unit Sourcing & Supply Chain; het doel is het proces rondom inkoop en betalingen te verbeteren. Daarvoor kom ik in contact met veel collega’s van verschillende afdelingen. Ik zoek naar mogelijkheden om het proces voor iedereen die erbij betrokken is te verbeteren. Vanaf de eerste dag krijg ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid van mijn begeleider. Wat ik heel positief vind, is dat ik serieus word genomen en overal bij betrokken word.”

Overkoepelend voor heel Chemelot
Ook Rob Wenmaekers is trainee bij Sitech: “In het Chemelot Sustainability Team, dat de klimaatdoelstellingen van de overheid en Chemelot vertaalt naar beleid om in 2050 daadwerkelijk klimaatneutraal te kunnen zijn. Mijn opdracht behelst het optimaliseren van transitiescenario’s om te bepalen wat de meest kosten efficiënte manier is om te verduurzamen. Het leuke is, dat de opdracht overkoepelend is voor de hele Chemelot site. Ik moet dus weten wat er in de verschillende fabrieken gebeurt als het gaat om productie, grondstoffen en energiestromen. Mijn begeleider heeft echt de tijd genomen om me hierin wegwijs te maken.”

Jongeren binden om kennis en kunde zeker te stellen
Ervoor zorgen dat jonge mensen vervolgens blijven, is een uitdaging, weet HR Manager Jami Fulmer. “Ongeveer 15% van onze medewerkers is onder de 35, een lastige groep om aan je te binden. Uit de feedback die we regelmatig ophalen, krijgen we terug dat ze zich soms verloren voelen in onze complexe organisatie en dat carrièremogelijkheden onvoldoende zichtbaar zijn. Daarom hebben we een Young Sitech Community opgericht. Een netwerk dat jonge mensen uit alle hoeken van onze organisatie met elkaar verbindt. Het geeft hen de kans zich aan elkaar te spiegelen, ideeën uit te wisselen en inspiratie op te doen voor hun ontwikkeling. Voor Sitech biedt het netwerk eveneens een belangrijke meerwaarde, doordat jongeren meedenken over innovatieve toekomstthema’s.”

Young Sitech Community voor verbinding
Ook Max en Rob zijn lid van Young Sitech. “Veel werkgevers hebben zo’n community”, reageert Max. “Het is fijn om op een informele manier kennis met elkaar te maken, zeker omdat Sitech zo groot is. Bovendien geeft Sitech op deze manier het signaal af dat ze jeugd belangrijk vinden.” Ook Rob is enthousiast: “Het is een makkelijke manier om andere jonge mensen binnen Sitech te leren kennen, zeker van andere afdelingen. Het is leuk om over de grenzen van je eigen werk te kijken.”

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbriefVul uw gegevens in: