×
Sitech Services B.V. pay-off

Jongeren met passie voor techniek

Binnen Sitech worden jonge talenten klaargestoomd voor een toekomst in de techniek. Martin Schmitz, Kellin Kalmijn en Mathijs van de Berg kozen voor een Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) studie via technisch opleidingsbedrijf Goflex. Zij combineren hiermee een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf – zoals Sitech – met een gratis mbo-opleiding. Aangevuld met extra trainingen en cursussen, onder meer op het gebied van veiligheid. Tijdens dit traject doen ze ervaring op bij drie verschillende leerwerkplekken binnen de Sitech  maintenanceorganisatie. En zoals ze zelf zeggen, steken ze daar veel van op.

Martin: “Het werken tijdens een Turn Around vond ik interessant en leerzaam.”
Na een afgeronde opleiding niveau 4 automonteur meldde Martin Schmitz zich aan bij Goflex. Inmiddels is hij bezig met zijn eerste E/I leerwerkplek bij de melaminefabrieken op Chemelot. “Ik heb daar al redelijk wat ervaring opgedaan. Vooral het werken tijdens een Turn Around vond ik interessant en leerzaam. Er is een groep van zes begeleiders met wie ik beurtelings meega. Iedereen heeft weer een andere manier van werken, dus daar steek ik veel van op. ”

Kellin: “Ik vind het belangrijk een goede basis in het werkveld te hebben.”
Kellin Kalmijn zit in zijn tweede leerjaar. Na een jaar bij de ammoniakfabrieken op Chemelot werkt hij nu bij de caprolactamfabrieken. “Ik wil niet de rest van mijn leven monteur blijven. Uiteindelijk wil ik nog wel een keer naar het hbo, maar ik vind het belangrijk om een goede basis in het veld te hebben. Doordat ik nu veel nieuwe beroepen leer kennen, kan ik onderzoeken welke kant ik op wil.”

Mathijs: “Ik ga graag mee met collega’s, daar steek ik veel van op.”
Mathijs van de Berg startte eind 2019 via Goflex bij de ammoniakfabrieken. Mathijs: “Na een vmbo-studie Verzorging koos ik alsnog voor techniek. Via mijn vader kwam ik in contact met Goflex, waar ik tijdens een 10-weekse bootcamp de basisbeginselen heb geleerd. Na een gesprek met enkele Sitech medewerkers heb ik me verdiept in het E/I vakgebied en dat bevalt nog steeds goed. Ik ga graag mee met collega’s, want ik steek er altijd wat van op!”

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief