×

Next step in de procesindustrie: een krachtige combinatie van digitalisering en connectiviteit

Sitech, als technologiepartner voor de procesindustrie, gelooft in innovatieve toepassingen om fabrieken data driven te besturen. Sterker nog, we zetten deze reeds in op de Chemelot site, door onze jarenlange ervaring in het onderhoud en technologie veld te combineren met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van data analytics. Wij kunnen de gezondheid van installaties vroegtijdig en nauwkeurig voorspellen. Om daarmee de prestaties van fabrieken te verbeteren in termen van veiligheid, voorspelbare kosten, productvolume en kwaliteit.

Rob Gülickers, Director Technology bij Sitech: “Onze droom is geen grootschalig en correctief onderhoud meer waar de fabrieken voor stopgezet moeten worden. Geen derving van inkomsten en geen onnodige schade aan installaties, omdat we tijdig ingrijpen. Maar we willen ook de veiligheid vergroten door zo min mogelijk mensen in de fabrieken te laten werken. Door monitoring op afstand en de inzet van robots in potentieel onveilige situaties.“

Voorspellende digitale modellen maken onderhoud daadwerkelijk voorspelbaar
Dit alles is mogelijk door de inzet van wireless sensoren, gekoppeld aan monitoring via tablets en via ons Asset Health Center waar we op basis van voorspellende modellen, onderhoud daadwerkelijk voorspelbaar maken en ingrijpen voor er iets stuk gaat. De toepassingen van datamonitoring zijn breed en worden steeds meer zichtbaar op Chemelot. Sitech maakt hiermee de vertaalslag van nieuwe technische tools en mogelijkheden naar concrete toepassingen in de chemische industrie. Naast het verruimen van de mogelijkheden van datamonitoring via draadloze sensoren, verrichten we inspecties via drones en robots. Via augmented reality krijgen we afwijkingen op de site vroegtijdig in beeld. We meten live de emissiewaarden op de site bij incidenten en onderzoeken de mogelijkheden van bodycams en smarthelmen met HD-camera’s. Hierdoor kunnen we van afstand in installaties kijken en maken we het werk van de operators mobiel door de meetkamer via tablets het veld in te nemen.

5G zorgt voor snellere dataverwerking 
Met al deze projecten en pilots komen er steeds meer kritische datastromen om installaties veilig, voorspelbaar en duurzamer te laten produceren. Toepassingen waar we 5G voor nodig hebben om meer data sneller te verwerken. Zwaardere applicaties zoals mobiele camera’s en inspectierobots te ondersteunen, meer devices per m2 te ondersteunen. Realtime en betrouwbaar.

De procesindustrie van de toekomst vraagt om verregaande digitalisering van operations & onderhoudsprocessen. Op basis van een stabiele en veilige infrastructuur. Met onze partner KPN zetten we in op optimalisatie van connectiviteit via 5G, onmisbaar om de volgende stap te zetten in de procesindustrie.
Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief