×

Nieuw platform voor asset performance management

Sinds 2013 is het Sitech Asset Health Center (SAHC) koploper met het combineren van zoveel mogelijk data om tot betrouwbaar predictief onderhoud te komen. Inmiddels volgen we al ‘realtime’ meer dan 600 installaties voor 26 klanten. Recent werd een nieuw platform geïntroduceerd, waarmee klanten zelf de prestaties van hun assets kunnen managen.

Aanzienlijke winst voor onze klanten
Maurice Jilderda (Development Manager SAHC) is vanaf het prille begin betrokken bij het SAHC: “Binnen Sitech zijn we begonnen met de aanschaf van meetapparatuur en tablets en het opleiden van monteurs, zodat ze de conditie van installaties kunnen monitoren. De volgende stap was het ontwikkelen van statistische modellen door het koppelen van realtime data uit allerlei bronnen. Daarmee kunnen we allerlei zaken voorspellen die waardevol zijn voor de procesindustrie. Of het nu gaat om veiligheid, up time, kosten, productvolume of kwaliteit.”

“Met dit ecosysteem bieden we de procesindustrie een geïntegreerde oplossing, die in een vroeg stadium en nauwkeurig de prestaties van hun installaties voorspelt.”

Ceryl Geelen, Operations Manager SAHC

Zelf monitoren met APM4.0 suite
Nieuwkomer binnen het SAHC is de APM4.0 suite. Een platform waarmee bedrijven hun installaties zelf eenvoudig kunnen monitoren. “APM4.0 omvat vier onderdelen”, licht Maurice toe. “Om te beginnen een bibliotheek van betrouwbare voorspelmodellen per faalmechanisme. Daarnaast zijn er sensoren voor het eenvoudig en goedkoop verzamelen van meetgegevens, die volledig draadloos via het Internet of Things worden doorgegeven. Het platform creëert een digitale kopie (digital twin) van een installatie, die op een laagdrempelige manier kan worden toegevoegd aan het ecosysteem. Tot slot voorziet APM4.0 in een dashboard met een intuïtieve user interface, waarmee gebruikers de prestaties van installaties kunnen volgen en waar nodig tijdig kunnen ingrijpen.”

Angst voor data security
De APM4.0 suite komt vroeg op de markt. “Data security is de bottleneck", verklaart Ceryl. "Omdat bedrijven niet willen dat gegevens het terrein verlaten of in de cloud terechtkomen.” Valentina Litovchenko (Business Developer SAHC) reageert: “Hoewel ongegrond, begrijpen we deze angst. Daarom nodigen we bedrijven uit het platform te proberen. Zodat ze zichzelf kunnen overtuigen van de veiligheid, maar vooral van de voordelen van deze geïntegreerde aanpak.”

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief