×
Sitech Services B.V. pay-off

Onnodige wachttijd op levering draadeinden en moeren verleden tijd

Draadeinden en moeren worden in fabrieken zoveel gebruikt, dat ze altijd voorhanden moeten zijn. Het is dan frustrerend te moeten wachten op vrijgave van een levering, omdat deze nog gekeurd moet worden. De teams van Sitech vonden samen met enkele contractors hiervoor een oplossing. Vanaf nu kunnen draadeinden en moeren (materiaalkwaliteit A2-70 en YK) met een blauwe stip direct geleverd worden aan de klant en is onnodige wachttijd verleden tijd.

Draadeinden en moeren moeten voldoen aan een reeks van eisen. Zo moeten ze bijvoorbeeld een bepaalde zuurgraad of hitte aankunnen. Jolanda Cobben, Senior Inspection Officer & QA/QC bij Sitech, legt uit: “Voordat deze onderdelen ingebouwd mogen worden, moeten ze een ingangskeuring ondergaan. Dat gebeurde altijd na levering bij DHL. Maar als een klant dringend zit te wachten op draadeinden en moeren die wel geleverd maar nog niet vrijgegeven zijn, is dat erg frustrerend. Denk aan een Turn Around.

ISO certificering voor keuringen
De oplossing lijkt eenvoudig: zorgen dat de onderdelen bij levering in het magazijn al goedgekeurd zijn. Maar er kwam nog heel wat kijken bij de inrichting van zo’n nieuw proces. Omdat de keuring van de ingekochte draadeinden en moeren nu door Fabory Sittard gebeurt, hebben zij hier hiervoor een ISO 9001-2015 certificaat behaald. “Keuren is onze core business”, aldus John de Graef, Key Account Manager bij Fabory. “Op verzoek van Sitech hebben wij onze keurprocessen aangepast, zodat ze aan de standards voldoen. Daarnaast regelen we dat de materiaalcertificaten worden gecontroleerd en gearchiveerd, dus ook het papierwerk blijft bij ons.”

Direct na levering vrijgegeven door DHL Supply Chain
Vervolgens levert Fabory na keuring de draadeinden en moeren af bij het magazijn van DHL Supply Chain in Holtum. Roy Raven, Operations Manager bij DHL: “Bij binnenkomst doen wij een ingangscontrole. We kijken dan of de levering qua hoeveelheid en specificaties voldoet aan de bestelling van Sitech. Doordat de keuringen nu door Fabory worden gedaan, kunnen wij deze onderdelen meteen vrijgeven. Dat scheelt enorm veel tijd.”

Blauwe stip als leveranciersmerk en keurmerk
In de nieuwe werkwijze zet Fabory op alle goedgekeurde draadeinden en moeren een blauwe verfinkt stip. Zo weten gebruikers in de fabrieken zeker dat ze te maken hebben met de juiste materialen. De blauwe stip is het leveranciersmerk én keurmerk. Dat betekent ook dat er geen controle in het veld meer nodig is van de materiaal index lijst.

Alle partijen zijn blij met deze nieuwe werkwijze die veel efficiënter is en een behoorlijke tijdwinst oplevert. De behoefte bestaat om deze werkwijze uit te breiden naar meer materiaalkwaliteiten.

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief