×

Optimalisatie logistieke keten met DHL

Na een aanbesteding heeft Sitech Services gekozen voor een nieuwe logistieke partner: DHL Supply Chain. Als wereldwijd marktleider staat dit bedrijf bekend om zijn innovatieve oplossingen. Precies wat we nodig hebben voor het realiseren van onze ambities.

Aanbesteding logistieke dienstverlening
Aanleiding voor de aanbesteding waren de beperkingen van de huidige magazijngebouwen. Deze leenden zich niet voor de beoogde efficiencyslagen, terwijl de onderhouds- en energiekosten alleen maar stegen. Daarnaast waren ingrijpende maatregelen nodig om de veiligheid op termijn te garanderen. Al met al was een duurzame oplossing voor de langere termijn gewenst. Na een aanbestedingstraject werd unaniem gekozen voor DHL Supply Chain.

Innovatiekracht gaf doorslag
Niet alleen de flexibiliteit, maar vooral de innovatiekracht van DHL was doorslaggevend bij de keuze. DHL is voortdurend op zoek naar manieren om dingen efficiënter te regelen. Zoals de introductie van een track & tracesysteem, de mogelijkheid om op afstand te zien of een onderdeel op voorraad is of het 3D metaalprinten van onderdelen.
 

Project Manager Marco Verstappen:

Dit project biedt Sitech de kans het logistieke proces efficiënter op te zetten.”

Verhuizing afgerond
Het magazijn van DHL is gevestigd in Holtum aan de A2, waar ze voor diverse klanten 150.000 m2 aan magazijnruimte beheren. Waarvan circa 5.000 m2 voor Sitech Services. Ze garanderen een levering op de Chemelot site binnen twee uur, in geval van nood. De zorgvuldig voorbereide verhuizing startte in oktober 2017 en is inmiddels succesvol afgerond.

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief