×

Your plant covered by video

Het speciaal opgeleide Sitech droneteam dat zich onder andere inzet voor betere incidentenbestrijding en preventieve inspecties, breidt uit met een nieuwe dienst: Your plant covered by video. Dit initiatief van marketingbureau Curgoal tilt de videoproducties in de chemische industrie naar een volgend level. Onze drones komen namelijk op plekken die normaal niet te bereiken zijn!

Hoe dit eruitziet?

Geïnteresseerd? Neem contact op met Curgoal.

Drone-inspecties van besloten ruimtes
De inspectie van besloten ruimtes met behulp van een drone is een veelbelovende ontwikkeling vanuit het oogpunt van veiligheid. Want hoe mooi is het als inspecteurs niet meer zelf een besloten ruimte in hoeven? Deze manier van inspecteren is nauwkeuriger, sneller, veiliger en ruimschoots voordeliger dan de inzet van een hoogwerker.
Inspecties met robots in besloten ruimtes zijn vooral veiliger. Stel er gebeurt iets met een inspecteur in een besloten ruimte, dan is het moeilijk om hem snel naar buiten te krijgen. Bovendien bespaart het kosten, omdat er geen steigers gebouwd hoeven te worden of leidingen afgestoken. Dat levert ook weer tijdwinst op, waardoor de doorlooptijd van de turnaround verkort kan worden.

Inzet droneteam voor betere incidentenbestrijding
Het Sitech droneteam wordt niet alleen op de Chemelot site ingezet, maar ook in Limburg en een deel van Zuidoost Brabant. Per 1 september 2020 zijn we een unieke samenwerking aangegaan met de Veiligheidsregio Zuid-Limburg (VRZL) voor incidentenbestrijding in de regio. Het speciaal opgeleide Sitech droneteam is 24/7 inzetbaar en is één van de vijf teams die op dit moment in Nederland operationeel zijn. De inzet van drones heeft een grote meerwaarde bewezen bij de bestrijding van incidenten. Door de inzet van een drone kunnen incidenten aanmerkelijk efficiënter bestreden worden. De drone is namelijk uitgerust met speciale camera’s, waarmee de brandweer een brand van bovenaf bekijkt. Ook bij opsporing of verkeersongevallen kunnen dronebeelden de politie helpen. 

Wilt u meer weten over deze dienstverlening van Sitech? Neem dan contact op met ron.ruijten@sitech.nl

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief