×

Resultaten en voordelen van ultrasoon reinigen

Uitdaging

De warmtewisselaarbundels van de zuiveringskolommen bij AnQore waren zodanig vervuild dat de capaciteit ervan fors terugliep. Door de opgebouwde vervuiling had schoonspuiten steeds minder effect. Zelfs met een spuitrobot. Normaal gesproken moeten de bundels na 150 dagen uitgebouwd en schoonspoten worden. Door de opgebouwde vervuiling in de loop der jaren nam de capaciteit van de bundels af, waardoor ze nog maar 50 tot 70 dagen hun werk goed deden.

Resultaten

Sitech Services stelde een intensieve schoonmaaktechniek voor: ultrasoon reinigen. Daarbij worden ultrasone geluidsgolven door een bak met reinigingsvloeistof gestuurd. Door deze golven worden vacuümbolletjes opgewekt die imploderen. Deze reactie zorgt ervoor dat de vervuiling loskomt. Uit veiligheidsoverwegingen werd besloten de warmtewisselaarbundels op een externe locatie te reinigen. Daarbij viel de keuze op Reym B.V., die een ultrasoon unit heeft voor het reinigen van warmtewisselaars en onderdelen. Na een intensieve behandeling zijn de warmtewisselaarbundels weer als nieuw, waarmee de standtijd van de installatie aanzienlijk verlengd wordt en deze minder vaak uit bedrijf genomen hoeft te worden. Dit levert AnQore een aanzienlijke kostenbesparing op.

Voordelen

  • Optimale standtijd van de installatie (tot 150 dagen), waardoor minder vaak uit bedrijf
  • Terugvallen op kostbare verwarming met stoom is minder vaak nodig
  • Minder kosten voor het openen, reinigen en sluiten van de installatie, dit zorgt voor een besparing van €108.000,- tot aan de volgende turnaround
  • Veiliger voor medewerkers, die minder risico lopen op blootstelling aan schadelijke stoffen
Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief