×

Sitech Asset Health Center primeur voor procesindustrie in West-Europa

In 2016 vond de officiële opening plaats van het Sitech Asset Health Center (SAHC), inmiddels worden er meer dan 500 fabrieksinstallaties gemonitord, met als doel trends te analyseren die informatie verschaffen over de conditie van deze installaties. Die informatie stelt Sitech Services in staat in actie te komen, nog voordat er iets defect gaat in de fabriek. Het centraal monitoren van de conditie van een uitgebreid scala aan installaties geldt als een primeur in de West-Europese procesindustrie.

Onderhoud 100% voorspelbaar maken
Door het benutten en combineren van zoveel mogelijk data komen we tot betrouwbaar predictief onderhoud. Tijdens een succesvolle pilot wist een digitaal model van een filter al zes dagen van tevoren een naderend defect te voorspellen. Een doorbraak, want de winst van deze voorkennis is aanzienlijk. Denk aan het tijdig stopzetten en sneller weer opstarten van een installatie, of het overdag kunnen inzetten van monteurs. Het streven is om binnen drie jaar zeker 5000 equipments te monitoren, al dan niet op de Chemelot site.

Met de data die in het SAHC binnenkomen, kan Sitech Services een link leggen tussen faalgedrag van apparatuur en de gegevens die dit falen kunnen voorspellen. Het gaat hierbij om een combinatie van proces-, machine-, instrumenten- en omgevingsdata. De computers van het SAHC leggen relaties tussen de enorme hoeveelheid gegevens die in de fabrieken en daarbuiten verzameld worden. Op basis daarvan kunnen de experts van Sitech een voorspellend model ontwikkelen, dat aangeeft wanneer een installatie mogelijk een storing gaat vertonen. Het tijdig voorspellen van een mogelijke storing heeft een positief effect op de veiligheid, de betrouwbaarheid en de beschikbaarheid van de installatie. Daarnaast dalen door tijdig ingrijpen de vaste en variabele onderhoudskosten. Dit sluit aan bij de maintenancevisie van Sitech, die streeft naar 100% voorspelbaar onderhoud.

              

Mogelijk door variëteit aan klanten op Chemelot
Het SAHC maakt het mogelijk alle belangrijke fabrieksinstallaties op afstand te monitoren. Het tegelijkertijd volgen van verschillende soorten installaties maakt dit concept uniek. Dit is mogelijk, omdat Sitech ervices het onderhoud voor diverse fabrieken verzorgt: AnQore, ARLANXEO, Borealis, Fibrant, DSM Stanyl en OCI Nitrogen. Daarnaast wordt het verzamelen van meetgegevens over installaties steeds toegankelijker, door de inzet van draadloze meettechnieken.

Smart Industry
Sitech is nauw betrokken bij het fieldlab CAMPIONE van Smart Industry, dat tot doel heeft onderhoud 100% voorspelbaar te maken.

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief