×
Sitech Services B.V. pay-off

Sitech Services bouwt nieuw kantoorgebouw op Brightlands Chemelot Campus

Brightlands Chemelot Campus realiseert voor Sitech Services een nieuw kantoorgebouw op de campus in Sittard-Geleen. Dit gebouw is een ontwerp van Pauwert Architectuur uit Eindhoven. Vanuit dit nieuwe kantoor wordt de samenwerking tussen onderzoek & ontwikkeling en productie verder geïntensiveerd.

"Innovatie en de toepassing daarvan op industriële schaal staat hierbij centraal."

Sitech realiseert innovaties op het gebied van de digitale en duurzaamheidstransities, waardoor chemische productieprocessen verder geoptimaliseerd kunnen worden. Dit houdt in dat meer gebruik wordt gemaakt van computertechnologie en dat voor productieprocessen minder energie en grondstoffen nodig zijn.


Synergievoordeel
De nieuwe huisvesting is gelegen midden in het werkgebied van Sitech en biedt Sitech de mogelijkheid om haar dienstverlening verder te optimaliseren. Sitech kiest bewust voor duurzaamheid en synergievoordeel, bijvoorbeeld door het delen van faciliteiten, kennis en internationale netwerken met overige campusbedrijven.
 
Pauwert Architectuur uit Eindhoven ontwierp een gebouw waarbij binnen een modulair systeem diversiteit en karakter kan worden aangebracht. Het ontwerp is ook voor andere nieuwbouwprojecten op de campus toepasbaar. Uitgangspunt is dat de gebouwen samen met de omgeving een aangenaam en uitnodigend klimaat vormen.
 
Het nieuwe kantoor zal vanaf januari 2019 plaats bieden aan 500 van de 1000 Sitech-medewerkers. De overige Sitech-medewerkers blijven gehuisvest in bestaande gebouwen. Het gebouw biedt daarnaast nog beperkte ruimte aan huisvesting voor strategische partners van Sitech.
 

Chemelot 2025

Chemelot is in Europa een unieke locatie waar research & development en productie al meer dan honderd jaar zeer succesvol met elkaar zijn verbonden. Door in te zetten op verdere kostenreductie en een meervoudige duurzaamheidstransitie - enerzijds gericht op de productieprocessen en anderzijds op de producten die worden gemaakt - zal Chemelot tussen nu en 2025 uitgroeien tot de meest competitieve en duurzame chemie- en materialensite van West-Europa. Chemelot Industrial Park excelleert over tien jaar op het gebied van energie- en grondstoffenverbruik.
Voor meer informatie: www.chemelot.nl
 

Brightlands
Brightlands is de merknaam voor vier snel groeiende campussen in Limburg. Brightlands Chemelot Campus te Sittard-Geleen legt zich toe op slimme materialen en duurzame chemieproductie, Brightlands Maastricht Health Campus focust op regeneratieve en precisiegeneeskunde en innovatieve diagnostiek, Brightlands Smart Services Campus in Heerlen richt zich op data science en smart services en Brightlands Campus Greenport Venlo op voedsel en gezonde voeding. Samen richten de campussen zich op crossovers tussen deze expertisegebieden. Zij vormen een open-innovatie community voor duurzaamheid en gezondheid met meer dan 200 bedrijven, 11.000 arbeidsplaatsen en 8.000 studenten.
Voor meer informatie: www.brightlands.com

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief