×
Sitech Services B.V. pay-off

Sitech doneert 70 fietsen aan Zuyderland GGZ/Arbeidscentrum ‘Het Karwei’

Als dienstverlener op de Chemelot site, een gebied met meer dan 50 fabrieken verspreidt over ruim 8 hectare, weten we bij Sitech hoe belangrijk een goede fiets is. Onze experts doorkruisen dagelijks de site op weg naar onze klanten. We zijn dan ook blij dat onze fietsen een tweede leven krijgen in de omgeving met de hulp van de experts van Zuyderland GGZ/Arbeidscentrum ‘Het Karwei’.

Binnen het Fietsherstelproject, onderdeel van het team activering en begeleiding ‘Het Karwei’ Zuyderland Geestelijke Gezondheidszorg doen mensen in een beschermde en begeleidde omgeving werkervaring op. Centraal staat het bevorderen van de maatschappelijke integratie van mensen die om diverse redenen buiten het maatschappelijk leven staan. Binnen dit project vinden ongeveer 30 mensen hun wekelijkse dagbesteding en voelt het als een echte werkplek waar ze zich prettig voelen en makkelijk contact maken met anderen.

Fietsen die niet meer gebruikt worden, worden opgeknapt om daarna tegen een kleine vergoeding te koop aan te bieden aan mensen waarvan de fiets gestolen is. Ook diverse sociale projecten maken gebruik van deze dienstverlening om mensen van een vervoermiddel te voorzien. Om de prijs van de fietsen laag te houden moet er een uitgebreide voorraad aan gebruikte onderdelen zijn, dus naast fietsen is elke schroef welkom! Veel fietsen worden gedemonteerd en de onderdelen opgeslagen. Recycling is de basis waarop het hele project draait. Bijna de hele inrichting is opgezet met gebruikte onderdelen. Sinds 2010 is ‘Het karwei’ officieel AFAC Fietsdepot geworden en wordt de werkwijze opgemerkt door de AFAC-organisatie werkzaam in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam of Den Haag.

Sitech herkent veel in de werkwijze van ‘Het Karwei’, van de persoonlijke aandacht tot het vakmanschap en plezier om dingen zo lang mogelijk veilig en optimaal te laten draaien, of het nu een fiets is of een fabriek. Leendert Kuijpers (COO van Sitech Services): “Talent gecombineerd met een fijne werkomgeving brengt ons verder, zeker met recycling als basis. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat onze fietsen nog lang in de omgeving van Chemelot rond gaan rijden.”

Fotobijschrift: Leendert Kuijpers (l) COO van Sitech Services overhandigt de eerste van de 70 fietsen aan Nicole Mengelers (m) manager Behandeling en Herstel Zuyderland en Jack Rullenraad (r) projectleider van ‘Het Karwei’.

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief