×

De toekomst van Sitech is gericht op verzelfstandiging, met mogelijk nieuwe eigenaren

Sitech is de toonaangevende dienstverlener op de Chemelot site en neemt een pionierspositie in als het  gaat om de digitalisering van de procestechniek en de duurzame fabriek van de toekomst. Opgericht in 2008 vanuit verschillende DSM afdelingen, werken multidisciplinaire teams van specialisten nauw samen om hun kennis en ervaring van de procesindustrie in dienst te stellen van de klant. De toekomst van ons bedrijf is gericht op verzelfstandiging en we werken aan een innovatieve, marktgerichte organisatie. De kern van ons bedrijf, het gros van onze teams en onze dienstverlening -van o.a. site infrastructure en waterzuivering tot en met engineering, onderhoud en modificaties aan chemische fabrieken-verandert niet, de context wel. Een splitsing van onze activiteiten, met een nieuwe eigenaar voor beiden, is beoogd. Net als de verzakelijking van onze klant-leverancier relatie en de plaats van bepaalde rollen, hetzij bij Sitech, hetzij bij de klant.

Marc Dassen, CEO van Sitech: “Sitech blijft ook in de toekomst de belangrijkste supplier voor onze klanten en we willen onze leidende positie op de Chemelot site verder uitbouwen. Om onze rol als dienstverlener nog beter te kunnen vervullen en onze diensten ook buiten Chemelot aan te bieden, is verzelfstandiging de beste stap naar een gezonde toekomst met behoud van werkgelegenheid. We zien goede kansen voor een zelfstandig Sitech in combinatie met de juiste eigenaar. Er is een groeiende schaarste op de markt van technisch personeel en Sitech is een bedrijf met een uiterst relevante waardepropositie en groeipotentieel.”

Sitech gaat het proces van verzelfstandiging zorgvuldig aan, waarbij ondertussen gewerkt wordt conform ‘Business as usual’. Onze klanttevredenheid is en blijft de basis voor ons succes. We hebben het afgelopen jaar, samen met onze huidige aandeelhouders behoorlijke stappen gezet in de uitwerking van onze toekomststrategie en verwachten dat er begin 2023 finale duidelijkheid komt over de veranderingen en nieuwe eigenaren. Na definitieve besluitvorming zullen we samen met onze klanten starten in een zorgvuldige transitieperiode om de continuïteit van de lopende werkzaamheden te waarborgen.

De reden van splitsing van Sitech in twee bedrijven is dat bij het uitwerken van onze toekomststrategie duidelijk is geworden dat onze activiteiten met betrekking tot enerzijds waterzuivering en het beheer van de Chemelot infrastructuur en anderzijds de technische services die wij verlenen aan onze klanten op de site -waaronder brandweer en beveiliging, engineering, onderhoud en modificaties aan chemische fabrieken- dusdanig verschillen qua strategie dat een splitsing leidt tot een sterkere toekomst. De verzelfstandiging van Sitech in twee bedrijven gaat gepaard met werkgaranties op de Chemelot site, waardoor we samen met onze klanten de continuïteit van de processen kunnen waarborgen. Voor verbreding van het werkveld buiten Chemelot heeft het services deel van Sitech een betere uitgangspositie met een nieuwe eigenaar, die het bedrijf ziet als partner en samen verder wil groeien. Sitech brengt veel kennis en expertise in voor de toekomstige eigenaar, wat bevestigd wordt in de oriënterende gesprekken met diverse marktpartijen.

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief