×

Sitech Services wordt leverancier van innovatieve detectie-oplossingen voor corrosie onder isolatie

Geleen, 10 juli 2023 - Sitech Services, een toonaangevende dienstverlener in de chemische procesindustrie, kondigt met trots de distributieovereenkomst aan met CorrosionRADAR. Deze strategische samenwerking stelt Sitech in staat haar klanten de beste oplossing te bieden voor het aanpakken van Corrosie Onder Isolatie (COI) en het optimaliseren van de prestaties van hun assets. 

COI vormt een groeiend probleem voor verouderende assets in de (chemische) industrie, omdat het de veroudering versnelt, storingen veroorzaakt en ongeplande stilstand met zich meebrengt. CorrosionRADAR heeft een geavanceerde geautomatiseerde oplossing ontwikkeld voor corrosie- en vochtmonitoring, waarmee klanten inzicht krijgen in de verborgen omgeving onder hun isolatie. Door potentiële corrosieproblemen tijdig te detecteren en aan te pakken, kunnen asset-eigenaren risico’s verminderen en kosten voorkomen. 

 

Het partnership tussen Sitech Services en CorrosionRADAR begon met een succesvolle pilot bij AnQore, waarbij het corrosiedetectiesysteem werd geïmplementeerd op een kolom.

Sitech Services staat bekend om het leveren van vooruitstrevende oplossingen om fabrieken maximaal te laten presteren op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en productie. Director Technology & Innovation Rob Gulickers benadrukt daarbij de verschuiving van reactieve naar proactieve storingspreventie door middel van geplande inspecties en voorspellende technologieën.  

“De intensieve samenwerking met CorrosionRADAR sluit perfect aan bij Sitech's strategie om klanten te laten profiteren van ons netwerk en onze expertise en visie op assetonderhoud. Met deze nieuwe contractvorm garanderen we state-of-the-art oplossingen binnen assetmanagement.” Rob Gulickers, Director Technology & Innovation Sitech

De samenwerking tussen Sitech Services en CorrosionRADAR stelt klanten in staat om te profiteren van de voordelen van CorrosionRADAR's geavanceerde COI-oplossing, met Sitech Services als  distributeur. Sitech Services voorziet haar klanten van uitgebreide ondersteuning en expertise op het gebied van COI en het optimaal benutten van de mogelijkheden voor monitoring van assets. 

Deze dienstverlening van Sitech, inclusief de sensoren van CorrosionRADAR, is in 2022 al succesvol toegepast in een pilotproject bij AnQore op de Chemelot site, een mooi bewijs van effectiviteit en betrouwbaarheid. 

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief