×

Hoe industriële verlichting de weg effent voor Industry 4.0

Onze wereld ontwikkelt zich sneller dan ooit tevoren en digitalisering betekent een enorme sprong voorwaarts voor de maakindustrie. Een digitaal geïntegreerde en intelligente waardeketen biedt voor onze industrie talrijke mogelijkheden. We maken een stap naar industry 4.0. Dit betekent onder meer verbetering van de operationele efficiëntie, productiviteit, kwaliteit, voorraadbeheer, time to market, veiligheid op de werkplek en duurzaamheid. Hoewel industry 4.0 veel voordelen met zich meebrengt, zijn er voor veel organisaties nog barrières om dé sprong voorwaarts te maken. Sitech Services bewijst, gezamenlijk met PSPL en CGI, dat deze barrières kunnen worden overwonnen.

Uitdagingen
Een slimme, "industry-graded" infrastructuur, die voor de veilige registratie en distributie van gegevens geïntegreerd is met een plug-and-play-serviceomgeving, ontbreekt voor veel bedrijven. Terwijl dit fundamenteel is voor Industry 4.0. Bovendien is het een nog grotere uitdaging om mensen en waardevolle activa te volgen in een grote industriële omgeving met een gevarieerd netwerk van meerdere faciliteiten. De complexiteit en investeringen die nodig zijn voor het opzetten en implementeren van een dergelijke infrastructuur, verhinderen nog steeds veel organisaties om de stap te maken.

De kritische succesfactor
Tegenwoordig kan geen enkele leverancier alleen alle mogelijkheden leveren die nodig zijn om Industry 4.0-oplossingen effectief te implementeren. Hiervoor zijn namelijk veel verschillende technologieën nodig en bovendien dienen apparaten op verschillende netwerken te draaien. De kritische succesfactor voor industry 4.0 is een nauwe samenwerking tussen relevante partners, informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT). 

Smart Manufacturing Infrastructure
De samenwerking tussen Sitech Services, PSPL en CGI zorgt ervoor dat dit project een succes is. Ons Sitech Asset Health Center (SAHC) maakt het mogelijk alle belangrijke fabrieksinstallaties op afstand te monitoren. Deze informatie stelt ons in staat in actie te komen, nog voordat er een defect is in de fabriek. Wat we middels ons SAHC zelf niet kunnen realiseren, is het verbinden van sensoren. Daar komt de expertise van PSPL van pas, middels duurzame industriële verlichtingsoplossingen. CGI verbindt middels een platform naadloos en veilig de operationele en informatietechnologie.

Samen met CGI en PSPL werkt Sitech Services aan de verdere ontwikkeling en implementatie van deze 'Smart Manufacturing Infrastructure'. 

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief