×

Symposium 'Industry 4.0'

Op vrijdag 27 september vond het eerste symposium van Sitech Asset Health Center plaats. Thema van de dag: ‘Industry 4.0’, waarbij met name werd ingezoomd op de kansen en uitdagingen van deze digitale transitie. Ruim 100 business managers, data analisten, IT-specialisten en wetenschappelijke onderzoekers waren aanwezig om elkaar te ontmoeten en te inspireren.

Industry 4.0: meer dan alleen een IT-uitdaging
Industry 4.0 brengt kansen, maar ook veel uitdagingen met zich mee. Willen we de procesindustrie in Europa behouden, dan is digitalisering van de onderhoudsprocessen noodzakelijk. Software gaat steeds meer doen wat mensen deden. Een begrijpelijke misconceptie is dat Industry 4.0 enkel wordt gezien als een IT-uitdaging, maar het is veel meer dan dat. Industry 4.0 is een veranderproces binnen organisaties dat alleen succesvol kan zijn als er draagvlak is op alle niveaus. Het gaat over mensen, bedrijfsprocessen én organisatieculturen. Industry 4.0 is een organisatorische uitdaging.

Innovatie vraagt om samenwerking
Hoe kunnen we vandaag al beginnen met de fabriek van de toekomst? Kennis delen en samenwerking is daarop het antwoord. Volgens Sitech Asset Health Center is er veel kennis beschikbaar op het gebied van ‘Industry 4.0’. Maar door oude en nieuwe kennis samen te brengen en kennis met elkaar te delen kunnen we pas echt een volgende grote stap zetten.

Tijdens het symposium belichtte Sylvia Vanhommerig (BU manager Engineering Solutions binnen Sitech) een aantal innovatieve cases. In deze cases werden nieuwe technieken zoals drone inspecties, 3D printing en inspecties met een VR-bril toegepast. Verder vertelde Richard Schouten (Innovative Director in Manufacturing & Asset Management) over het project ‘Smart Manufacturing Infrastructure’. Dankzij een partnership met PSPL en CGI is een kosteneffectieve oplossing gevonden om op een bestaand data-platform sensoren met elkaar te verbinden.

Het symposium werd afgesloten met een netwerkbeurs, waarbij betrokken partijen die zich bezighouden met ‘Industry 4.0’ een inkijkje gaven in hun oplossingen en nieuwe ontwikkelingen.

Op de hoogte blijven?
Binnenkort vertellen we meer over het Smart Manufacturing Infrastructure project in ons relatiemagazine Maximize. Wilt u Maximize ontvangen? Laat hier uw gegevens achter. Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe diensten, andere inspirerende cases en ontwikkelingen binnen Sitech? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief