×
Sitech Services B.V. pay-off

Symposium 'De toekomst van waterzuivering'

Op donderdag 12 september jl. organiseerden Sitech Services, Chemelot en Rijkswaterstaat het symposium 'De toekomst van waterzuivering''. Een kennissymposium ter ere van het 40 jaar bestaan van de Integrale afvalwaterzuiveringsinstallatie (IAZI) van Chemelot. Ruim 100 waterdeskundigen kwamen samen om kennis op het gebied van biologische afvalwaterzuivering te delen.

De IAZI werkt al 40 jaar aan een goede waterkwaliteit. Waterzuivering speelt een essentiële rol in het waarborgen van schoon water voor mens en milieu. Via verschillende wegen bereiken ‘opkomende stoffen’ de waterketen. Stoffen die ons veel voordelen brengen, maar waarvan we de impact op het milieu nog niet weten. Om meer grip te krijgen op de onbekende nieuwe stoffen ontwikkelt de overheid aanvullend beleid. Het is aan de bedrijven om verder invulling aan te geven. Door samen te werken met partijen die zich bezighouden met deze ‘opkomende stoffen’ kunnen we, ook voor de toekomst een goede waterzuivering waarborgen.

Tijdens het symposium werden de laatste ontwikkelingen rondom biologische waterzuivering gedeeld, werd stilgestaan bij de versnellingstafel opkomende stoffen en werd het magazine ‘De Lichtkogel’ van Rijkswaterstaat officieel gelanceerd. Daarnaast spraken aanwezige bestuurders, kenniswerkers en betrokken organisaties hun steun en samenwerking uit voor het waarborgen van een goede waterzuivering. Want alleen samen kunnen we werken aan een goede waterkwaliteit. Voor nu en in de toekomst.

Meer lezen over ‘opkomende stoffen’ in de waterketen? Lees het in deze speciale editie van De Lichtkogel. Weten wat de IAZI doet op het Chemelot terrein? Bekijk dan onderstaande video.

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief