×
Sitech Services B.V. pay-off

Twaalf jonge, technische toptalenten voor Sitech

Technische mensen zijn schaars en het vinden van jonge techneuten wordt steeds moeilijker. Daarom heeft Sitech het Young Technical Talent Program (YTTP) opgezet. Een programma waarbij we jonge technische talenten de kans bieden zich verder te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de Sitech organisatie. De eerste lichting is inmiddels gestart. En het enthousiasme bij deze twaalf jonge toptalenten is groot!

Mogelijkheid tot ontwikkelen spreekt aan
Chemelot Trainee Nadine Golsteijn staat aan de wieg van het Young Technical Talent Program: “Binnen Sitech ontstaat schaarste aan medewerkers in diverse technische functies. Met dit programma willen we jonge techneuten met een afgeronde HBO- of universitaire opleiding aantrekken en warm maken voor een carrière bij Sitech. Wij bieden ze de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen: zowel professioneel als op persoonlijk vlak. Zo krijgen ze de kans drie keer acht maanden op verschillende plekken binnen de organisatie ervaring op te doen. Daarnaast krijgen ze een vakinhoudelijke mentor en een externe coach die helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling. Op die manier ontdekken ze waar hun passie en ambities liggen.”

Veel kwalitatief goede kandidaten
Die formule spreekt aan, zo bleek tijdens de werving. “Samen met onze recruiter Marjolein Beckers zijn we eind april begonnen met de werving bij technische opleidingen in Nederland en België”, vervolgt Nadine. “Het aantal reacties lag ver boven onze verwachting. Uiteindelijk hebben we twintig sollicitatiegesprekken gevoerd, waaruit zestien kandidaten kwamen voor de selectiedag. Tijdens deze dag moesten de kandidaten zichzelf presenteren en waren er speeddates met verschillende managers, gevolgd door een evaluatie.”

Gerichte opdrachten bij verschillende afdelingen
De twaalf technische talenten beginnen verspreid over verschillende afdelingen met hun eerste opdracht en krijgen aanvankelijk een contract voor twee jaar. “Na het eerste jaar volgt een evaluatie om te bepalen of we met elkaar door willen gaan”, legt Nadine uit. “Zij maken dan wel eerst hun opdracht af en vervolgens bekijken we waar in de organisatie ze belanden. Rond die tijd beginnen we ook weer met de werving van een nieuwe lichting, want het aantrekken van jong talent verdient continu aandacht.”

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief