×

Uniek dashboard voor Condition Based Monitoring

Het afgelopen jaar heeft het Sitech Asset Health Center (SAHC) gewerkt aan een nieuw Condition Based Monitoring dashboard waarmee het proces inzichtelijk gemaakt kan worden. Dat dit dashboard volledig is gebouwd op de wensen en behoeftes van de eindgebruiker - de engineer - maakt het uniek. Rowen Forman is Data en Business Analist binnen het Sitech Asset Health Center en is verantwoordelijk voor de User Experience en de visualisatie van de data in het dashboard. Na verschillende interviews, brainstormsessies en testrondes met engineers, heeft hij belangrijke inzichten verkregen die ervoor hebben gezorgd dat er nu een dashboard ontwikkeld is toegespitst op de chemische industrie.  

Welke informatie vinden engineers belangrijk? Welke informatie niet? En op welke manier willen zij deze informatie terugvinden? Om de eindgebruikers goed te begrijpen, moet je weten hoe ze denken. Rowen vertelt: “Daarom hebben we via onze huidige klanten een aantal engineers benaderd, die we bij het hele ontwikkelproces hebben betrokken. Allereerst hebben we de dashboards bekeken waarmee gewerkt werd. Aan de hand van interviews en brainstormsessies hebben we de dashboards geanalyseerd. Door vervolgens met duidelijke, korte sprints (kleine afgebakende projecten) te werken, hebben we ze geoptimaliseerd.”

“Er werd als snel duidelijk dat er geen ‘one size fits all solution’ bestaat”


SAHC monitoring services 

Nieuwe inzichten zorgen voor passende features
De gesprekken en sessies met de engineers leverden nieuwe belangrijke inzichten op. Rowen vervolgt: “Zo werd al snel duidelijk dat er geen ‘one size fits all solution’ bestaat. We kwamen er namelijk achter dat elke engineer op zoek is naar andere informatie. Waar een Asset engineer vooral op zoek is naar asset-specifieke informatie, kijkt een Reliability engineer naar plant-wide informatie. Die verschillende behoeften hebben we door het toevoegen van meerdere adaptieve features toch in ons dashboard weten te brengen.”

“Ons nieuwe dashboard is een uniek product toegespitst op de chemische industrie”

“Ook viel op dat de engineers de data op een andere manier interpreteren dan de Data Scientists. Terwijl een Data Scientist alleen let op de waarschijnlijkheid van bepaalde waarden, kijkt de engineer of de waarden in verband gebracht kunnen worden met het daadwerkelijke proces in de plant. De datavisualisatie moet dus meer dan alleen de verschillen tussen de data punten communiceren. Voor de engineer zit de meerwaarde juist ook in de context van het chemische proces zelf. Wij zorgen ervoor dat die context op een duidelijke manier in het dashboard inzichtelijk wordt gemaakt.”

Een doorlopend proces van verbeteren
De samenwerking met de engineers blijft. “Het blijft immers een continu proces van analyseren, testen en verbeteren,” vervolgt Rowen. “Bovendien slaan we de engineering kennis op, zodat we alle voorgaande feedback en conclusies altijd voorhanden hebben. Met dit dashboard hebben we al een uniek product gebouwd voor de chemische industrie, plus het kan altijd beter. We blijven ontwikkelen, nieuwe kennis vergaren om het dashboard nog slimmer, efficiënter en intuïtiever te maken.”

Wil je kennismaken met het Condition Based Monitoring dashboard van Sitech Asset Health Center? Download de brochure, vraag een demo aan of neem contact op via: sahc@sitech.nl

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief