×
Sitech Services B.V. pay-off

Wensambulance Limburg: “Iets kleins is vaak belangrijk voor iemand die ernstig ziek is"

Afgelopen maand zijn we bij Sitech gestart met de Vitaliteitschallenge. Het doel van onze Vitaliteitschallenge is samen met collega's zoveel mogelijk kilometers maken om geld in te zamelen voor de Wensambulance Limburg. Wat kunnen zij doen met de opbrengst? We vroegen het Lian Kurvers, vrijwilliger bij de Wensambulance.

Aanmeldingen uit naaste omgeving
Gelukkig kunnen de wensritten ondanks Corona nog gewoon doorgaan, zij het met minder mensen in de ambulance. Gemiddeld vinden er zo’n twee wensritten per week plaats. “Het is vaak iemand uit de naaste omgeving die een patiënt aanmeldt via onze website”, legt Lian uit. “We nemen dan eerst contact op om af te stemmen wat de gezondheidssituatie is en hoe mobiel iemand is. Ook bespreken we dan wat de verwachtingen zijn en op welke manier we deze kunnen invullen. Wat het meeste indruk op mij maakt is dat iets kleins vaak heel belangrijk kan zijn voor iemand die ziek is. Zaken waar je niet bij stilstaat als je gezond bent.”

Met het geld van de inzamelingsactie kunnen we heel wat wensen in vervulling laten gaan.

Dagje naar zee veruit favoriet
Wat voor soort wensen vervult de Wensambulance zoal? Lian: “Dat kan variëren van een frietje eten met de familie tot een bezoek aan Disneyland Parijs. Helaas krijgen we ook vaak het verzoek om een uitvaart van een dierbare bij te wonen, zeker het afgelopen jaar kwam dit vaker voor. Ook wonen we regelmatig concerten bij van André Rieu op het Vrijthof. Zo mooi om te zien wat muziek kan losmaken bij mensen! Maar het bezoekje aan zee staat toch wel met stip op één. Met een speciale brancard met dikke wielen kunnen we patiënten dan echt tot aan de zee brengen. De wind in hun haren, het ruisen van de zee, ze vinden het heerlijk om dat nog een keer mee te maken!”

Afhankelijk van donaties en sponsoring
“We krijgen geen overheidssteun voor ons werk, dus zijn volledig afhankelijk van donaties en sponsoring”, vervolgt ze. “We proberen geld op te halen bij presentaties en braderieën en soms starten mensen een inzamelingsactie, zoals jullie nu doen. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee! Voor dat geld kunnen we heel wat wensen in vervulling laten gaan, maar we gebruiken het ook om zaken te bekostigen. Denk aan de aanschaf van de ambulances, afkomstig uit de zorg. Maar ook het onderhoud ervan en de benzine. Of dekbedovertrekken, kussenslopen, brancards, zuurstofapparatuur, etc. We gaan nog bekijken wat we precies kunnen doen met geld dat Sitech voor ons inzamelt!"

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief