×

Het grootste Turn Around jaar in de geschiedenis

Turn Arounds: geplande shutdowns met minimale downtime

Elke fabriek op Chemelot moet er periodiek aan geloven: groot onderhoud. Een ingrijpende en complexe operatie, waarvoor de fabriek doorgaans enkele weken wordt stilgelegd. In hoog tempo wordt de fabriek dan grondig gereinigd, geïnspecteerd, gerepareerd en waar mogelijk verduurzaamd. Honderden tot soms wel duizenden medewerkers van Sitech en andere bedrijven verzetten in korte tijd geweldig veel werk. Want als ‘tijd is geld’ ergens voelbaar is, is het wel gedurende zo’n onderhoudsstop (ook wel ‘shutdown’ of ‘Turn Around’ geheten).

Core business voor Sitech

Turn Arounds zijn complex. Voor Sitech, voor onze klanten, voor onze contractors. Complexiteit die vraagt om een stevige centrale regie. “Turn Arounds zijn onze core business en er komt altijd veel bij kijken. Aspecten als tijd, scope, materialen en geld komen terug en staan onder druk, omdat de fabrieken gedurende de Turn Around stilstaan en geen productie draaien. We willen de Turn Around dan ook geen dag te lang laten duren! De timing wordt gestuurd vanuit de verplichte keuringsperiode van de betreffende fabriek, waarbij op de Chemelot site vaak een koppeling plaatsvindt, omdat de ene fabriek de grondstof levert voor de andere. We plannen een Turn Around dan ook strak volgens een draaiboek. En met de voorbereidingen starten we meestal al een jaar voor de eigenlijke Turn Around.”

Samenwerken vanuit één doel

Sitech werkt vanuit de totale keten aan de Turn Arounds, de hele organisatie is betrokken. Om te beginnen hebben we natuurlijk een onvervangbare kennis van de plant en de aanwezige fabrieken. Dat koppelen we bij elke Turn Around aan alle mogelijkheden die we binnen onze eigen organisatie hebben. Iedereen doet mee en vult elkaar aan. Zo werken we samen vanuit één doel: het maximale uit de plant halen door deze zo goed mogelijk te onderhouden, tijdens de Turn Arounds én in de periode ertussenin.

Sitech staat aan het begin van het grootste Turn Around jaar in haar geschiedenis. Maar liefst zeven Turn Arounds staan er voor dit jaar (najaar 2022 en voorjaar 2023) gepland. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee. De voorbereidingen zijn al in volle gang, wij gaan voor maximaal meer!

Hoe dit er ongeveer eruitziet? Bekijk het hier:

Om gezamenlijk tot een succesvolle uitvoering te komen zoeken wij: Werkvoorbereiders, Planning Leads, Turn Around Managers, Construction Managers Rotating en (Senior) Schedulers. 

Maurice Beltgens, Business Partner Talent Acquisition, Engagement & Development: “We zijn op zoek naar nieuwe mensen met frisse ideeën en kijk op zaken, die durven te vragen waarom we dingen doen zoals we ze doen. Met als doel dat kruisbestuiving plaatsvindt tussen oude en nieuwe medewerkers, zodat een optimale combinatie ontstaat van kennis, ervaring en ondernemerschap. Waarmee je iedereen in zijn kracht zet en elkaar ontwikkelt.”

Wil jij deel uitmaken van dit historische jaar? Of ken jij degene die ons wil helpen? Bekijk onze vacatures.

Deel deze pagina

Inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief