Sitech Services breidt dienstenportfolio uit met innovatieve corrosiedetectie-oplossingen van CorrosionRADAR

Op 10 juli heeft Sitech Services een distributieovereenkomst getekend met CorrosionRADAR, de leverancier van state-of-the-art corrosiedetectie-oplossingen. Deze overeenkomst markeert een belangrijke ontwikkeling voor Sitech Services, dat sinds 1 juni opereert als zelfstandig bedrijf binnen de Ebert HERA Esser Group en zich meer gaat richten op externe samenwerkingen ten behoeve van optimalisatie van haar dienstverlening voor klanten. Met deze samenwerking zetten beide bedrijven een belangrijke stap naar de toekomst van voorspellend onderhoud en assetmanagement, waarin data en inzichten worden benut om proactief te handelen en de prestaties van industriële assets te optimaliseren.

Het partnership tussen Sitech Services en CorrosionRADAR belooft veel goeds voor de industrie. Het gebruik van geavanceerde technologieën zoals het corrosiedetectiesysteem van CorrosionRADAR gaat bijdragen aan een veiligere, efficiëntere en duurzamere werkomgeving voor bedrijven in de procesindustrie. Het past in de strategie om data in te zetten om fabrieksonderhoud te optimaliseren, reparaties voor te zijn en asset-eigenaren te helpen om op duurzame wijze het maximale uit hun fabriek te halen.

Het partnerschap tussen Sitech Services en CorrosionRADAR benadrukt het belang van samenwerking in de industrie, met name bij de aanpak van complexe uitdagingen zoals corrosie onder isolatie. V.l.n.r Mehrdad Salitani (COO CorrosionRADAR), Chiraz Ennaceur (CEO CorrosionRADAR) en Rob Gulickers (Director Technology & Innovation Sitech)

Vocht detecteren voordat roest een kans krijgt 

CorrosionRADAR en Sitech maken gebruik van sensoren die direct op assets worden aangebracht. Met deze aanpak kan Sitech voor haar klanten de conditie van assets in real-time monitoren, corrosieprocessen detecteren en toekomstige schade voorspellen. Afwijkingen in temperatuur zijn de crux: het detecteren van vocht, voordat corrosie door oxidatie kan optreden maakt gericht ingrijpen mogelijk en goedkoper. Een kolom of leiding hoeft niet langer helemaal te worden uitgepakt.

Succesvolle pilot bij AnQore op Chemelot 

Het partnership tussen Sitech Services en CorrosionRADAR begon met een succesvolle pilot bij AnQore, waarbij het corrosiedetectiesysteem werd geïmplementeerd op een kolom. Technology Manager van Sitech Peter Bosmans: “Het doel was om te onderzoeken of het systeem in staat was om corrosieproblemen te voorspellen voordat ze tot ernstige schade zouden leiden. Tijdens de pilot triggerde het systeem ons op een lekkage in de isolatie van de kolom, nog voordat er sprake was van structurele schade. Hierdoor kon het probleem op tijd worden verholpen, tegen lagere kosten, waardoor AnQore overtuigd raakte van de effectiviteit van het systeem.”

Als AnQore zijn wij zeer geïnteresseerd in nieuwe innovatieve technieken waarmee wij de toestand van onze Assets nog beter kunnen monitoren.
Tom Pijls, Chief Operation Officer AnQore

Uitbreiding samenwerking 

AnQore is nu van plan het systeem verder uit te rollen en toe te passen op andere kritische leidingen en kolommen. Daar wordt mogelijk in september reeds een begin mee gemaakt. Hierdoor wordt proactief optreden en potentiële problemen tijdig identificeren mogelijk, waardoor ongeplande stilstand en hoge reparatiekosten worden voorkomen. Chief Operations Officer Tom Pijls van AnQore is erg te spreken over de behaalde resultaten: “Als AnQore zijn wij zeer geïnteresseerd in nieuwe innovatieve technieken waarmee wij de toestand van onze assets nog beter kunnen monitoren. Meer inzicht in corrosie onder isolatie is zeer belangrijk om de integriteit van onze installaties te waarborgen.”

Het partnership tussen Sitech Services en CorrosionRADAR begon met een succesvolle pilot bij AnQore, waarbij het corrosiedetectiesysteem werd geïmplementeerd op een kolom.

Downtime minimaliseren  

Voor managers en asset owners biedt het gebruik van het corrosiedetectiesysteem van CorrosionRADAR vele voordelen. Het minimaliseert ongeplande stilstand en verhoogt zo de beschikbaarheid van assets. Bovendien vermindert het onderhoudskosten en verbetert het de operationele efficiëntie. Bosmans: “Door prescriptief onderhoud toe te passen, waarbij specifieke acties worden aanbevolen op basis van voorspellende inzichten, kunnen organisaties storingen en ongeplande kosten vermijden, de levensduur van activa verlengen en de betrouwbaarheid van hun systemen verbeteren. Dit resulteert in een enorme besparing voor milieu, bronnen en kosten.”

Optimale aanpak  

In het verleden werd pas actie ondernomen wanneer er zich een probleem voordeed, maar dat resulteerde in een cyclus waarin problemen steeds opnieuw optraden. Bosmans weet zeker dat iedere plantmanager risico’s juist wil uitsluiten: “Uiteraard wil je in controle zijn en geen onverwachte schade ervaren. Het detecteren van water in isolatie is een ‘root cause’ van een faalmechanisme dat aanzienlijke kosten met zich meebrengt. Er waren altijd twee benaderingen om dit probleem aan te pakken: over-inspectie, waarbij alles wordt uitgepakt en geïnspecteerd ongeacht of er een probleem is, of het laten lopen en verrast worden wanneer een asset begint te lekken. Beide benaderingen hebben nadelen en zijn relatief kostbaar, dus het optimum ligt in een balans tussen inspectie en een gerichte reparatie na een waarschuwing door een sensor. Precies wat de samenwerking van Sitech met CorrosionRADAR voor iedere fabriek in Nederland mogelijk maakt.”

Het partnership tussen Sitech Services en CorrosionRADAR past binnen de trend van voorspellend onderhoud en het gebruik van geavanceerde datatechnologieën in de industrie.
Rob Gulickers, Director Technology & Innovation Sitech

Van herstellen naar voorspellen 

Director Technology & Innovation Rob Gulickers van Sitech benadrukt de verschuiving van reactieve naar proactieve storingspreventie door middel van geplande inspecties en voorspellende technologieën, de P3M benadering (van preventief naar predictief en finaal naar prescriptief maintenance). Gulickers: “Het partnership tussen Sitech Services en CorrosionRADAR past binnen de trend van voorspellend en voorkomend onderhoud en het gebruik van geavanceerde datatechnologieën in de industrie. Door sensordata te combineren met andere relevante gegevens, zoals productiedata en maintenance data, kunnen bedrijven een beter inzicht krijgen in de conditie en prestaties van hun assets. Dit stelt hen in staat om proactief problemen aan te pakken en de efficiëntie te verhogen.”

Innovatieve technologieën integreren 

Sitech is van plan om in de toekomst meer partnerships aan te gaan met leveranciers van innovatieve technologieën om hun dienstenportfolio verder uit te breiden. Door samen te werken met gespecialiseerde bedrijven zoals CorrosionRADAR kunnen asset-eigenaren nog beter worden ondersteund bij het optimaliseren van hun leidingen, kolommen en vaten en zo de operationele efficiëntie verbeteren. Bosmans: “Ouder wordende fabrieken draaien niet meer op volle kracht. Door allerlei factoren wordt de productie op veel plekken teruggeschroefd. Door een slim onderhoud en gericht ingrijpen zorgen we samen dat fabrieken binnen die kaders maximaal renderen.”

Meer inzicht in corrosie onder isolatie is zeer belangrijk om de integriteit van onze installaties te waarborgen.
Tom Pijls, Chief Operation Officer AnQore

Samenwerken aan toekomst industrie 

Voor CorrosionRADAR betekent deze distributieovereenkomst met Sitech Services een unieke kans om hun corrosiedetectie-oplossingen naar een breder publiek te brengen. Als een gerenommeerde speler in de industrie heeft Sitech Services een sterk netwerk van klanten en relaties, waardoor CorrosionRADAR toegang krijgt tot nieuwe markten en kansen voor groei en expansie. Het partnerschap tussen Sitech Services en CorrosionRADAR benadrukt bovendien het belang van samenwerking in de industrie, vooral als het gaat om het aanpakken van complexe uitdagingen zoals corrosie onder isolatie. Door de krachten en netwerken te bundelen en gebruik te maken van elkaars expertise en technologieën, kunnen bedrijven gezamenlijk innovatieve oplossingen ontwikkelen die waarde toevoegen aan hun klanten. “De distributieovereenkomst met CorrosionRADAR zal dus zeker niet de laatste samenwerking zijn”, kondigt Gulickers alvast vol vertrouwen aan.

Eric Schoonbrood Sourcing manager Sitech (l) en Rob Gulickers Director Technology & Innovation.

Gerelateerde artikelen

Nieuws

Sitech zet expertise op vlak van opschaling en engineering in bij bouw bench scale-installatie Brightsite Plasmalab

Nieuws

Blog door Willem Offermans: Artificiële intelligentie in eigen regie

Case, Nieuws

Ebert HERA neemt aanwijsbeleid Sitech over met direct voordeel voor klant in Europoortgebied