A2 tijdelijk gesloten om vervoer enorme opslagtanks naar Chemelot

Twee enorme stalen opslagtanks, bekend als ‘bullets’, hebben op 7 en 8 juli in de avond een indrukwekkende reis gemaakt vanuit de haven van Stein naar Chemelot. Met een lengte van maar liefst 53 meter en een doorsnede van 8 meter zijn deze tanks een imposante verschijning. Om dit speciale transport de snelweg te laten ‘oversteken’ naar het industrieterrein, werd de A2 tijdelijk afgesloten.

Deze buitengewone operatie maakte deel uit van het OHIO-project, dat gericht is op aanpassingen in de grondstoftoevoer van de haven van Stein. Het OHIO-project, geleid door Sitech Services, belooft een belangrijke mijlpaal te worden voor Chemelot en heeft als doel meer onafhankelijkheid en operationele flexibiliteit voor de fabrieken op de site. De tanks zullen fungeren als opslagplaats voor propeen.

De OHIO-alliantie, bestaande uit verschillende bedrijven met expertise op het gebied van grond- en waterbouw, wegenbouw en engineering, werkt samen aan dit ambitieuze project. In september volgt er een uitgebreid interview met projectleider Ralph Schulz, waarin alle ins and outs van het OHIO-project worden besproken.

Gerelateerde artikelen

Nieuws

Sitech zet expertise op vlak van opschaling en engineering in bij bouw bench scale-installatie Brightsite Plasmalab

Nieuws

Blog door Willem Offermans: Artificiële intelligentie in eigen regie

Case, Nieuws

Ebert HERA neemt aanwijsbeleid Sitech over met direct voordeel voor klant in Europoortgebied