Verbeterpotentieel inzichtelijk met de Asset Management Quickscan

De Asset Management Quickscan biedt een efficiënte methode om het optimalisatiepotentieel van onderhoudsprocessen te identificeren. Door middel van een beknopt onderzoek ontvangen onze klanten snel resultaten en aanbevelingen die hen in staat stellen om de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van hun assets te beheersen. Dit leidt tot een verbeterde beheersing van risico’s en kosten. Sitech services helpt u graag om beter in controle te komen over de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van uw assets. 

De Asset Management Quickscan: een scan van uw onderhoudsproces 

Sitech heeft een speciale tool ontwikkeld om het verbeterpotentieel van onderhoudsprocessen inzichtelijk te maken: de Asset Management Quickscan. Deze focust zich op 15 onderhoudscompetenties, waaronder cost control, criticality ranking, life time extension en veiligheid, gezondheid en milieu. Om tot een optimaal advies te komen, bestuderen onze engineers uw werkprocessen. En houden ze interviews met kennisdragers binnen uw organisatie. Op basis daarvan ontvangt u een rapport met adviezen en aanbevelingen per onderhoudscompetentie, rekening houdend met uw business doelstellingen.

15 onderhoudscompetenties in kaart brengen

Eric Timmermans, Senior Reliability Engineer (op de foto links) en Joell Stassen, Maintenance Manager bij Sitech, leggen uit wat de Quickscan inhoudt. “We krijgen regelmatig vragen van bedrijven die hun onderhoud willen verbeteren”, begint Eric. “Ze willen dan dat wij op zoek gaan naar verbeterpotentieel door een scan te maken van hun onderhoudsproces. Speciaal voor dat doel hebben we de Asset Management Quickscan ontwikkeld die zich focust op 15 onderhoudscompetenties. Het werkt als volgt: op voorhand vragen we documentatie op bij de klant, zoals rapportages en informatie over werkprocessen. Die bestuderen we grondig. Vervolgens lopen we twee dagen rond bij de klant om interviews te houden. Zo breed mogelijk: van de werkvoorbereider tot de onderhoudsmanager en de directeur. Als we alle informatie verzameld hebben, bepalen we per onderhoudscompetentie of deze voldoende is ingericht.”

Je kunt de quickscan vergelijken met een audit, alleen is de insteek niet ‘compliance’.
Joell Stassen, Maintenance Manager bij Sitech

“Het gaat om het geven van adviezen die het bedrijf verder helpen op het gebied van onderhoud. Die adviezen zijn altijd gerelateerd aan de business doelstellingen van het bedrijf. Want het maakt nogal wat uit of een bedrijf kosten wil besparen dan wel streeft naar maximale beschikbaarheid van de installaties. Dat doen we branche onafhankelijk voor allerlei productieorganisaties: in de procesindustrie, maar het kan ook een banketbakkerij zijn.”

Compleet, snel en voor een vaste prijs 

De Asset Management Quickscan houdt de thermometer in alle aspecten van uw asset management. Het onderzoek neemt niet veel tijd in beslag, zodat u snel de resultaten en aanbevelingen ontvangt in een overzichtelijk rapport. Voor het hele traject spreken wij een vaste prijs met u af. Zo weet u op voorhand waar u aan toe bent.

Ook het maximale uit uw onderhoud halen? 

De Asset Management Quickscans die we al mochten uitvoeren, leverden soms verrassende resultaten op. En tevreden klanten. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor uw bedrijf? Wij komen graag langs om meer te vertellen over onze diensten. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met Peter Bosmans, via 06 – 12 37 00 59 of peter.bosmans@sitech.nl.

Gerelateerde artikelen

Nieuws

Sitech zet expertise op vlak van opschaling en engineering in bij bouw bench scale-installatie Brightsite Plasmalab

Nieuws

Blog door Willem Offermans: Artificiële intelligentie in eigen regie

Case, Nieuws

Ebert HERA neemt aanwijsbeleid Sitech over met direct voordeel voor klant in Europoortgebied